Hvordan en høydemåler fungerer

 

Hvordan høyttalere arbeider

Innenfor et høydemåler ligger det samme utstyret som finnes i barometre. De måler mengden statisk lufttrykk som utøves på høydemåleren for å bestemme høyden over havnivået. Statisk lufttrykk måler mengden av trykket som utøves av atmosfæren ved en bestemt høyde. I hovedsak kan det betraktes som 'vekten' av luften over en person. Jo høyere man går, jo lavere lufttrykk.

Høydemåler har et sett standardtrykk for havnivå. I USA er det 29,92 tommer kvikksølv. Dette refererer til endringen i kvikksølvnivåer som brukes av barometre for å bestemme lufttrykket. Altimetre bruker forandringer i form av aneroide kapsler.

Høydemåler Deler

Aneroidene Kapselet består av et ferdigfylt, forseglet luftkammer. Luft inne i aneroidkapselet forblir ved barometertrykket ved havnivå. En statisk ventilasjonsledning i høydemåleren gir luft fra utsiden til aneroidkapselen, og trykket forårsaker aneroidkapselen å endre størrelsen avhengig av hvor mye lufttrykk som utøves på det.

Da flyet med høydemåleren klatrer, faller det barometriske trykket, noe som betyr at lufttrykket i aneroidkapselet er større enn på utsiden , og kapselbuksene. Når det kommer ned, øker det utvendige trykket, noe som fører til at aneroidkapselet trekkes sammen. En koblingsmekanisme oversetter denne bevegelsen i aneroidkapselens størrelse og form til trykkskalavinduet (Kollsman-vinduet) som viser høyden over havnivået basert på barometertrykket.

Problemer med høydemåler

Siden høydemåler fungerer som barometre, oppstår det problemer når været endres. Kommende regn fører til at barometertrykket faller, og dette påvirker lesingen på et høydemåler. Piloter som møter værendringer må radiere nærmeste værstasjon for barometrisk lesing. Dette gjør at piloten manuelt kan justere høydemåleren. Piloter må også justere høydemålerne for å matche barometertrykket på flyplassen de forlater, spesielt hvis det er over havnivå. En riktig kalibrert høydemåler skal fortsatt lese null føtter på havnivå.