Hvordan skape et skjørt fra leire

 

1.

Lag en relativt stor blokk av leire i en klokkeform for å danne den grunnleggende formen til et langt, fløtende skjørt. Legg bunnen av skjørtet direkte på arbeidsflaten. Ikke vær bekymret for føttene til modellen din.

2. Bruk hånden din til å finjustere form av klokken for å etterligne formen på en kvinnelig kropp. Hvis du 'danner' en lang, voluminøs skjørt, den eneste delen av kroppen som vil påvirke formen, er skinker og muligens beina hvis du forbereder skjørtet til å være i bevegelse.

3.

Bruk et skulpturverktøy til å kutte båndene i skjørtet i bøyet form for å gi illusjonen av stofffolder. Tenk på bevegelsen av skjørtet du vil formidle når du former de buede linjene. Linjer som alle feier tilbake, vil skape en illusjon av skjørtet som blåses bak kroppen, mens linjer som feier i en spiral, vil skape en illusjon av et svingskjørt.

4.

Glatt linjene i skjørtet og variere formen deres, grave under noen for å skape mer drastiske folder. Hvis du ønsker, form skjørtet for å ha et tog, en travelhet eller andre bånd og utsmykninger.

Sculpting klær kan være det vanskeligste aspektet ved å skulpturere en modell figur, men et skjørt er ett klær alternativ som er lett å forme og tekstur og få ditt ferdige produkt til å se veldig profesjonelt. Husk å forme skjørtet som om det er en kropp under og bruk tekstur for å legge til en livlig bevegelseskvalitet.