Varminnhold av typer brensel

 

Varminnhold

Det offisielle målet for varmen, eller energi, innholdet i tre er BTU (British Thermal Units). Hver type tre vil produsere en annen BTU når den brennes.

Tetthet

Hardved, tre med tykkere tetthet, vil brenne ved høye temperaturer over lengre tid. Myke, tre med en lettere tetthet, vil raskt få brann, men brenne raskere.

Hardwood

Hickory, bøk, eik, aske og valnøtt er vanlige eksempler på hardtre som brukes med innendørsovner. Hardwood anbefales for hovedparten av vinterbrenselforsyningene.

Myke

Fyr og furu er vanlige typer mykeved som brukes til brenning. Dette treet bør være reservert for oppstart fordi det brenner raskt og vil forlate creosotinnsatser i skorsteiner.

Krydret

Det beste treet er alltid krydret. Kryddet tre er tre som har blitt tørket ut til en grå eller mørk farge i minst seks måneder til et år. Dette treet brenner best fordi det har mistet noe av vanninnholdet.

Varminnhold av vanlige trær

Per ledning av tørket hardved, bitternut hickory produserer 29.200 BTU, rød eik 23,700 BTU, rød lønn 24.000 BTU og svart kirsebær 23 500 BTU. Softwoods som hvit furu på 17,100 BTU og balsamgran på 15.500 BTU produserer mindre varmeenergi per ledning. Varminnholdet, målt i BTU, vil variere mellom skog med forskjellig tetthet og vanninnhold.