Momenthastighetsegenskaper for en en-faset AC-induksjonsmotor

  I AC induksjonsmotorer er dreiemoment opprettet av et roterende magnetfelt. Enfaset vekselstrømsmotorer brukes ofte for sin enkle, pålitelige konstruksjon og for deres evne til å gi en fast hastighet. Disse typer motorer driver en rekke kjente apparater, inkludert vaskemaskiner, tørketromler og benkverktøy. Enfasemotorer består av en magnetisk kjerne, kalt en stator, og en roterende enhet, kalt en rotor. Enfasemotorer er generelt kategorisert basert på metoden som brukes for å oppnå startmoment og synkron hastighet.

Split-fase

En halvfase vekselstrømsmotor starter ved å aktivere både hoved- og start-viklingene . Når strømmen først påføres, ligger den viktigste viklingsstrømmen bak hjelpevindestrømmen, noe som skaper en faseforskjell. Ideelt sett bør denne forskjellen være rundt 90 grader. Faseforskjellen utløser et roterende magnetfelt i statoren, noe som skaper dreiemomentet som er nødvendig for å starte motoren. Når motoren nærmer seg synkron hastighet eller topphastighet, utløser en sentrifugalbryter fjerningen av hjelpevindingen. Split-fasemotorer opererer i konstant hastighet, kan akselerere raskt og kan reverseres ved lav hastighet.

Kondensator

Enfasekondensatormotorer gir et mye større startmoment enn deltfase-motorer. Selv om den ideelle startfaseforskjellen mellom de to viklinger er 90 grader, faller splittfasesystemet ut av denne forskjellen. Kondensatormotorer oppnår denne forskjellen ved å inkorporere en lav reaktansekondensator, som arbeider med hjelpevindingen for å oppnå den nødvendige faseforskjellen. Selv om disse motorene har større startmoment, har de samme kjørerhastighetskarakteristikker for deltfase-motorer.

Skygge-pol

Den skyggelagte motoren har et veldig lavt start- og løpemoment. Det er mest nyttig i små, lave kostnader apparater som fans eller hårføner. I dette tilfellet er det bare en enkelt vikling, så det roterende magnetfeltet er skapt av kobberskyggerringer som ligger på statoren. Disse ringene forsinker oppbyggingen av magnetfeltet akkurat nok til å skape et startmoment.