Slik legger du til lyseffekter på et fotografisk bilde

 

1.

Åpne filen i GIMP og velg FILTERS / LIGHT og SHADOW / LIGHTING EFFECTS. Dette åpner Lighting Effects-panelet i alternativfanen. Bruk avstandsbryteren og observer lengden på lyseffekten; Jo større tallet jo lengre lyseffekten. Se den blå prikken flytte når du endrer avstanden. Ikke vær redd for at bildet blir mørkere, du kan justere dette senere.

2.

Klikk på LIGHT-fanen. Her kan du endre intensiteten, fargen og retningen til lyseffekt. Ta tak i den blå prikken i forhåndsvisningsvinduet og avgjøre vinkelen du vil ha for belysningseffekten. Legg merke til når du flytter punktet, vil intensiteten av effekten endres når du beveger den rundt bildet. Dette skyldes de forskjellige nivåene av lys i bildet som brukes til ekstrapolering.

3. Når du har løst deg på vinkelen, juster du farge og intensitet av effekten. Legg merke til at du kan legge til seks forskjellige lys, slik at du kan ha flere effekter i ett bilde. Du kan også isolere hvert lys som holder effekten fra å blande seg inn i bildet og gjør det mer intens.

4.

Klikk MATERIALER-fanen for å endre sammensetningen av belysningseffekten. Du kan blande effekten du ønsker ved å kontrollere de forskjellige elementene som glødende og skinnende. Du kan også lage metallisk belysning effekter som kan være nyttige i bilspor.

5.

BUMP-fanen kan også brukes til å legge til ekstra lys i bildehøydepunkter. Du kan angi et bildekart fra et annet bilde eller fra samme bilde. Du kan også spesifisere hvilken type logaritme du vil bruke til bumpprosessen.

6.

Det endelige bildet oppnås virkelig ved eksperimentering. Dette bildet har et søkelys og en 10 prosent bump danner det opprinnelige bildekartet. Hvis du ikke liker det gjengitte bildet, bare UNDO og prøv igjen. Det er ingen magisk formel for hvordan du bruker disse typer effekter med et bilde. Det viktigste er å eksperimentere med verktøyene du har, så du vil vite hva du skal Gjør når du har riktig bilde.

Tips og advarsler

  • Eksperimenter og prøv deretter igjen.
  • Bruk alltid en kopi av et bilde for å bevare bildearkivet ditt.
  • En av de store fordelene ved digital bildebehandling er å kunne spille med et bilde for å forvandle det til noe helt annet. I denne artikkelen vil vi undersøke bruk av lyseffekter i GIMP Image Editing Program, som er en kraftig, gratis bilderedigeringsløsning. De samme prinsippene gjelder med andre programmer, selv om verktøyene kan være litt forskjellige. Hensikten her er å ta et eksisterende bilde og forvandle det til et annet bilde basert på det samme innholdet. I dette eksemplet vil vi bruke en enkel, naturskjønn utsikt over Pittsburgh for å illustrere prosedyrene. Husk at dette er kreativitet; Det er ingen rett eller galt løsninger. Eksperimentering og lek er målene og med litt tålmodighet kan du bare lage noe fantastisk.