Giraffe Fakta

 

Funksjoner

En giraffe kan måle opptil 18 meter høy. Nakke og ben er gjennomsnittlig 6 meter lang. En kvinnelig giraffe kan veie så mye som 1 500 pund, og en mann kan veie opp til 3000 pund. Tungen er 18 til 20 inches i lengden.

Kosthold

Giraffer er plantelevende, som betyr at de spiser vegetasjon. De er spesielt glad i akaciebladene. Giraffer kan gå uten vann i lange perioder, selv om de danner vann fra bladene de spiser.

Habitat

Girafens naturlige habitat inkluderer slettene, savannene og skogene. De finnes i Afrika og for det meste sør av Sahara-ørkenen.

Hastighet

Giraffen kan kjøre med en hastighet på opptil 35 km / t for korte avstander og kan cruise på 10 km / t for lange avstander.

Reproduksjon

Kvinneegiraffer fødes til en enkelt avkom etter en svangerskapstid på 14 måneder. Den nyfødte er ca 6 fot høy i fødselen. Den gjennomsnittlige levetiden til en giraffe er 15 til 25 år.

Morsomme fakta Giraffen har lengste hale av noen jorddyr. Det kan være opptil 8 meter lang. Giraffer er de høyeste landdyrene. En giraffe kan lett spise av lange tregrener ved hjelp av lang hals og tunge. Giraffer har også et flekkete mønster som gjør at de kan blande seg inn i trærne som en type kamuflasje.