Hvordan påvirker et potensialmåler spenning?

 

Potentiometer Basics

Potentiometeret, ofte forkortet til 'pot' og opprinnelig referert til som reostat, er en enhet som brukes til å måle elektromotorisk kraft og kontrollere forskjellige elektroniske enheter ved å justere motstanden til et materiale som den elektriske nåværende må passere gjennom. Med disse to mulighetene har potensiometeret mange applikasjoner i moderne enheter, spesielt lavmotor maskiner som kan styres ved å justere innkommende spenning.

Materialer

I dagene med elektrisk oppdagelse brukte motstandene seg til å utforske Grenser for elektrisitet var vanligvis strimler eller ledninger av enkle resistive materialer, for eksempel karbon. En strøm ble løp gjennom materialet, og så ble en leder av noe slag plassert langs materialet. Ved å sammenligne spenningen som kanaliseres av lederen som den ble plassert på forskjellige steder langs det resistive materialet til spenningen som kommer inn og ut av materialet i hver ende, kunne de elektriske egenskapene til materialet dømmes. Det var ved å bruke eksperimenter som disse som Georg Ohm teoretisert at spenningen som beveger seg over et motstandsdyktig materiale, er lik motstandstidene strømmen går gjennom det, nå kjent som Ohms lov.

Måleprosedyrer

I dag , målepotensiometre spenner vanligvis over fire forskjellige kategorier:

* Måling av konstant motstand, eller de medfødte motstandsdyktige egenskapene et materiale har
* Måling av konstant strøm eller det nåværende nivået et materiale kan produsere < br /> * Termoelementmåling
* Mikrovoltmåling

Alle fire av disse måles på samme måte. Det samme ledere-mot-motstandssystemet brukes, men i en jevnere metode som inkorporerer et glidende kontaktpunkt som kan justeres for å glide langs motstandsmaterialene, som fremdeles ofte er laget av karbon, grafitt eller annet halvledende materiale. Ved å bruke et objekt med kjent motstand, kan potensiometeret kobles til en måleanordning som viser når den glidde kontakt kommer til et sted hvor spenningen faller til null. Ved å måle hvor langs motstanden dette oppstår, kan brukeren av potensiometeret fortelle spenningen som passerer gjennom kretsen som måles.

Potentiometre som brukes til å justere systemer fungerer sammen med de samme prinsippene. Jo lengre langs det resistive materialet lederen dannes, desto lavere blir spenningsutgangen. Noen systemer kan inkludere en 'av' -innstilling der glideren er plassert slik at spenningen er null, mens andre opererer konstant med varierende spenningsnivåer.