Hvordan velge et Prosumer digitalkamera

 

1.

Undersøk hvor mye minnebuffer som følger med kameraet. Jo høyere bufferen er, jo raskere vil kameraet ditt reagere i situasjoner hvor du vil ta kontinuerlige bilder.

2.

Velg en LCD-forhåndsvisning som roterer for å få størst fordel når skyting. Dette gjør at du kan holde kameraet i høye og lave vinkler uten å måtte se direkte inn i søkeren. Det er enkelt å ta sneglens øyeskudd når forhåndsvisningsskjermbildet folder seg ned.

3.

Merk rekkevidden i blenderåpningsinnstillinger. Dessverre har mange prosumer-kameraer et begrenset utvalg av blenderåpninger Hvis du planlegger å ta natt- eller lite lysbilder, trenger du en blenderåpning som gir mer lys inn i objektivet.

4.

Slå på 'Start' -knappen og sammenlign oppstartshastigheter. Tiden det tar kameraet ditt for å gjøre deg klar til å skyte, er viktig hvis du fotograferer dyreliv, barn eller andre raskt skiftende gjenstander.

5.

Se etter muligheten for å ta bilder i en ukomprimert format. Hvis du vil justere bildene dine med et grafikkprogram, bør du vurdere et prosumer digitalkamera som tilbyr ukomprimerte formateringsalternativer. Disse bildene, ofte kalt RAW-format, tar opp store mengder minne, men du beholder et høyoppløsningsnivå ved å vente på å komprimere bildet til etter at justeringene er fullført.

Tips og advarsler

  • Se etter 'raske' media lagringskort. Disse kortene legger bildet til minne raskere, slik at kameraet ditt kan ta et nytt skudd før.
  • Når du er klar til å bruke flere kameraalternativer og lære grunnleggende om å skape fotografiske bilder, er det et godt valg å flytte opp til et prosumer digitalkamera. I mellom forbrukerens punkt-og-skytemodeller og den tunge Digital Single Lens Reflex (DSLR) ) kameraer, prosumer-modellene tilbyr det beste fra begge verdener.