Hvordan lage et pinhole kamera og ta et bilde med det

 

1. Ta vev og plast ut av vevboksen og legg et stykke papp over slutten der plasten var.

2.

Tape pappen på forsiden ved å sette elektrisk tape rundt alle kantene, og koble papen til resten av boksen.

3.

Sett et hull i midten av det fremre stykket papp (den som bare ble tappet på) med tappen.

4.

Lag en lukker ved å kutte et lite torg papp og plassere det over pinhole. Deretter må du tape den ene enden av lukkeren til boksen slik at du kan forsegle lukkeren og løfte den lett.

5.

Nå til mørkerommet! Klipp et stykke papir slik at det passer inn i esken, og legg papiret i esken (skinnende side mot det lukkede tapphullet) ved å åpne klaffene på den ene siden av vevboksen. Deretter tar du det elektriske tape og forsegler klaffene. Nå er du klar til å ta bildet! ​​

6.

Eksponeringstid varierer fra produsent og type fotografisk papir. Min erfaring med svart-hvitt pinholefotografi gjør meg læn deg til Ilford (r) Pearl papir som har en eksponeringstid på ca 2 sekunder i sterkt sollys. På en lys dag, gå ut, legg pinhullkameraet på bakken slik at det ikke rister og løft lukkeren, telle av to (eller hvor mange) sekunder og lukk lukkeren.

7. Nå, uten å løfte lukkeren eller åpne boksen, gå inn i mørkekammeret og ta ut papiret. Deretter legger du papiret i utvikleren, stopper badet, fixer og skyll papiret i vann. Nå ta papiret ute og nyt! Bildet vil imidlertid være i negativ form, så hvis du vil se et positivt bilde, kan du skanne bildet og trykke på 'negative' knappen.

Tips og advarsler

  • Eksperimenter med eksponeringstiden for å få mest mulig detaljer.
  • Ikke flytt kameraet mens Pinhole er avdekket, ellers vil bildet bli uskarpt.
  • Fotografiske kjemikalier er giftige og kan være dødelige, så vær forsiktig og unngå kontakt. Jeg tar ikke noe ansvar for noe som kan oppstå på grunn av feilfortolkning av disse instruksjonene eller misbruk av fotografiske kjemikalier
  • Pinhole Photography er en enkel og billig måte å ha det gøy med hjemmelagde kameraer, og kan til og med bli en kunstform, som vist på bildet over som ble tatt av meg selv ved hjelp av et kamera laget av en vevboks.