Stone Crab Habitat

 

Utseende

Steinkrabben, eller Menippe Mercenaria, er en krepsdyr som bor i Gulf-farvannene i USA. Stenkrabbeens skall eller karapace er rødbrun og flekket med grå på toppen og brun under, omtrent fire inches bred og tre og en halv inches lang. Både menn og kvinner har store solbriller , med en klo bestemt større enn den andre. De bruker disse klørene til å knuse østersskjell, slik at de kan spise kjøttet innvendig. Disse klørene løsner lett fra stenkrabbens kropp for å unnslippe fra stramme rom eller rovdyr, men regenerere i ca. ett år, vokser større med hver regenerering. Stenkrabber lever rundt seks til åtte år.

Habitat

Stenkrabbens levested reflekterer dens behov gjennom hele livssyklusen. Habitat må gi beskyttelse for egg så vel som for unge krabber som ennå ikke har utviklet sine store klør for forsvar. Hunnene er også i fare i hekkesesongen, siden de må kaste sin karpe før parring. En klar kilde til mat til hatchlings, ungdommer og voksne er nødvendig, og dette bestemmer også steinkrabbens habitat.

Voksensteinkrabbehabitat

Voksne steinkrabber lever i bukter, lyder, bryggerier og østersrev langs Gulfkysten. De faller ned under bortkastet østersskjell eller gjørme for å unnslippe deteksjon av rovdyr, for eksempel blekksprut, hestekonsoll, rovfisk som gruppører og havabbor, havskildpadder og mennesker, og å ligge på vent for et mulig måltid av østers, mollusker, andre mindre krepsdyr og sjøormer. På våren og sommeren søker steinkrabbehunnen en steinpinne eller steinbunke for å gjemme seg, siden hun må kaste sin harde, beskyttende karapasse for å mate. Etter at hun har deponert 500.000 til en million egg i en svamp-lignende sac under kroppen hennes, står mannens verne over hennes skjulested. Når larvene klekker, spiser de på plankton og planter som flyter i havvannet.

Juvenile Stone Crab Habitat

I motsetning til voksne steinkrabber, bærer ikke juvenile steinkrabber rad, men gjemmer seg i steinbryter, under senger av sjøgress, eller i dype kanaler på havbunnen. Selv om deres diett ikke er kjent, anses juvenile steinkrabber som opportunistiske matere, spiser alt og alt de kan finne, inkludert havgresset de bor i, og til tider, til og med hverandre. Ungdommer blir voksne på omtrent ett år, hvorpå de kan dukke opp til mindre beskyttede fôrområder, siden de da har vokst sin store knivsklo og den enda større knusekloen, og er mer i stand til å forsvare seg.

Stenkrabbehøsting

Fangstkrabber er fortsatt den mest pålitelige kilden til steinkrabbeklær. Selv om oppdrettsnæringen har vært vellykket i andre arter, gjør logistikken til steinkrabbeoppdrett det for tidskrevende eller kostbart for økonomisk mulighet. Undervannsbure brukes til å fange steinkrabber, og deretter trekkes opp for å avsløre fangsten. En klo er fjernet, og steinkrabben blir returnert til sin habitat for å regenerere kløen i løpet av neste års tid. Disse steinkrabbeklærne, opptil ett pund i vekt, er høyt verdsatt for sitt deilige kjøtt. Har du noen gang satt deg ned til en krabbeklomiddag og lurte på hvor de saftige kjøttfulle godbitene kom fra? De fleste krabbeklør i restauranter kommer fra den blå krabben, men steinkrabben blir stadig mer populær. Noen sier at det smaker som --- Nei, ikke kylling --- Hummer! Hva ser denne steinkrabben ut før den treffer tallerkenen din? Hvor kommer den fra og hva bestemmer dens habitat?