Amoeba Cell Beskrivelse

 

Bevegelse

Amoebae beveger seg når cytoplasma flyter ut i en lang forlengelse av cellen; Denne gjennomsøkende flytende bevegelsen kalles psuedopodia.

Habitat

De fleste amoeba lever i dammen vann, fuktig jord eller havet; Noen arter er parasittiske, som lever i kroppen av en annen organisme.

Kosthold

Amoeba er heterotrofisk og inntar mat gjennom fagocytose (prosessen hvor en celle engasjerer et stykke mat og inntar det). I utgangspunktet er små rovdyr, de spiser hovedsakelig på andre mikroorganismer.

Osmoregulering

Amoebeer som lever i ferskvannsdammer må håndtere vann som kontinuerlig rushing inn i cellen. Organelles kalt kontraktile vacuoles fyller hele tiden med overskytende vann, og pump det ut av cellen. Uten en kontraktil vakuole vil amoeba eksplodere i et ferskvannsmiljø.

Størrelse

Selv om de er ganske store celler, er de fleste amoebas for små til å se med det blotte øye; Men noen arter vokser til drue størrelse.

Respiration

Gassutveksling i amoeba skjer utelukkende på grunn av passiv diffusjon. Amoebae er enkeltcellede, krypende organismer som ofte finnes i dammer. De har ingen bestemt form og består av flytende cytoplasma innkapslet i en meget fleksibel cellemembran. Amoebae har organeller (inkludert en eller flere kjerner) og en kontraktil vakuol.