Hva er Rose Quartz?

 

Plassering

Rosekvarts blir utvunnet mange steder rundt om i verden, inkludert Sør-Dakota og Brasil. Brasil er den største leverandøren av rosenkvarts.

Funksjon

Rosekvarts brukes i smykker og som dekorativt element. Det er også et vanlig element i krystallheling. Et lite antall kosmetikk inneholder en form for rosenkvarts.

Metafysiske bruksområder

Rosekvarts er en av steinene som brukes til å tiltrekke kjærlighet i magi. I krystallheling representerer den kjærlighet (både romantisk og selvkjerning) og helbredende hjertet. Det er en av steinene som brukes i arbeidet med hjertechakraen, da rosa (sammen med grønn) er en av de chakraens farger.

Forsiktig

En form for 'mikronisert' (finmalt slik at partikler er bare noen få mikrometer lange) rosenkvarts brukes i noen leppestift. Ifølge CosmeticsDatabase.com kan det være helserisiko forbundet med bruk av mikronisert rosenkvarts.

Fun Fact

South Dakota mineral er rose kvarts. Rose kvarts er en rosa til rose-rød form av kvarts krystall. Forurensning av jern eller titan kan være ansvarlig for steinens farge. Noen steiner inneholder også mørkere rutile 'nåler'.