Hva ser en uberørt gullnøtt ut?

 

Typer

Gull kommer i en rekke former, fra lite støv til små flak til krystall i en matrise, til større nuggets. Nuggets kan variere fra små småstein til store giganter. De fleste er myntstørrelser, alt fra størrelsen på en dime til den av en sølvdollar.

Funksjoner

Noen nuggets samlet fra elver er glatte, med sprekker og innrykk som produseres fra tumbling effekten av vann og sand på overflaten av gullet. Nuggets innsamlet fra tørrdeponering eller ved hard berggruve kan være grovere. Gullkrystaller former seg noen ganger og er store nok til å bli sett med det blotte øye.

Farge

Fordi det ikke korroderer, beholder en gullnugget sitt lyse, skinnende, metallgule utseende til tross for eksponering for elementene. Når den blir myntet med panorering eller mudring, vil gullens farge gjøre det skiller seg ut fra silt, sand og grus det forekommer i.

Advarsel

Et mineral som kalles pyritt er også kjent som idiotens gull. Selv om det kan se gull utseende, er det ikke ekte gull.

Andre egenskaper

I motsetning til pyritt, som er hardt og sprøtt, er gull tungt og relativt mykt. Overflaten på en gullnøtt kan enkelt scannes med et knivblad. Gull nuggets er også tyngre enn mange andre mer vanlige mineraler av tilsvarende størrelse. Gull er en av de mest verdifulle metaller og er ettertraktet av mange. Fordi det er mange andre mineraler som kan ligne gull, vet du hva ekte gull ser ut som er viktig for å identifisere hva som er verdiløst fra det som er verdifullt.