Slik selger du original kunstverk for profitt

 

1.

Besøk butikker som bærer arbeidet til lokale og regionale kunstnere. Spør om sendingsordninger. Tilbyr å jobbe med en høy trafikkbutikk utelukkende.

2.

Innsjekk med lokale kaffebarer og kafeer og tilbud om å låne dem kunstverk for midlertidig visning. Ta ansvar for levering, hengende, oppsett og fjerning. Legg inn et lite kort ved siden av hvert arbeid med tittel, pris og kontaktinformasjon. Gi eieren en kommisjon for hvert brikke som selges.

3.

Sett opp en MySpace-konto og vis frem illustrasjonen der. Fortell folk som viser interesse for å sjekke ut porteføljen på MySpace. Sett opp en e-postliste for å varsle MySpace-venner om kommende forestillinger og nye arbeider.

4.

Delta i kunstmesser og kunstutstillinger. Sjekk ut det lokale loppemarkedet og se om kunstnere tilbyr sine arbeider der. Bli med dem.

5.

Ring avisfunksjonredaktøren og vurder eventuelle interesser i å gjøre en rekke historier om lokale kunstnere. Gi ham navnene til andre artister, så han vet at det ikke bare er en annonse for deg.

6.

Organiser et kunstutstilling med lokale artister. Ta en annonse i den lokale eller underjordisk avis og møtes med andre kunstnere. Ordne et show rundt ferien eller sammenfalle med en annen stor begivenhet i byen. Ring den redaktøren slik at han kan få noen til å dekke arrangementet.

7.

Bli med i et nettsamfunn som gir plass til bilder av kunstnerens arbeid, kunngjøringer av show, provisjoner og utseende. Send inn så mange lysbilder som mulig.

Tips og advarsler

  • Kontakt kirker, skoler og ordførerens kontor for en kalender med hendelser og kontakt informasjon. Klargjør lysbildene for å presentere for juryen.
  • Å skape kunst kan være en kilde til stor glede. Mange mennesker er altfor kjent med 'sultende kunstner' -klichen, og noen artister må jobbe i andre jobber for å støtte seg selv og deres kall. Du kan imidlertid leve med kunsten din.