Bygg tips for en Spaghetti Bridge

 

Spaghetti

Vanlig spaghetti er ganske sprø. Spaghetti som har blitt kokt i 25 minutter, så langsomt tørket mens den strekkes, er mer fleksibel enn ukokt spaghetti. Du kan pakke flere staver med spaghetti sammen som et tau eller en kabel for å produsere et sterkere byggemateriale. Hvis du konstruerer broen din med varmt lim, bruk så lite som mulig fordi det smelter og koker endene av spagetti. Hvis prosjektmålene dine tillater det, kan du eksperimentere med forskjellige typer pasta, linguine eller fettuccine i stedet for spagetti.

Bridge Design

Når du designer broen din, ta med så mange trekanter som mulig. Den mest stabile trekant er orientert med punktet ned, invertert, i stedet for å ha sitt punkt eller apex peker oppover. Strive for forbindelser som er fleksible, men likevel sterke. Kraftene mot spagetti kan enten være kompresjon eller spenning. Hold komprimeringssegmentene så korte som mulig, og legg til interne støtter der det er mulig.

Bærevekt

Når broen din er tørr, sammenlign hvor mye broen din veier til hvor mye den kan holde uten å bryte. For å teste broens vektbærende kapasitet, legg vekten sakte og jevnt. Når en vekt er lagt på broen, la den stå på plass, og flytte den rundt kan føre til at broen bryter for tidlig. Spaghettibroer kan plutselig brytes, bruk forsiktighet. Spaghetti broer er overbevisende vitenskap og fysikk prosjekter. Selv om du ikke studerer vitenskapen bak konstruksjonen, er det en underholdende aktivitet å bygge disse broene. Hvis du bygger en bro som et klasseprosjekt eller en konkurranse, følg alle retninger og retningslinjer du har gitt. Ellers eksperimentere med ulike materialer, lim og mer for å komme opp med et design som oppfyller dine mål. Vær oppmerksom på passende forholdsregler når du arbeider med varmt lim og vekter.