Elektriske energifakta

 

Historie

Elektrisitet ble først tatt inn i hjem etter oppfinnelsen av lyspæren av Thomas Edison i 1879. Før dette ble elektrisitet brukt til gatebelysning takket være Humphrey Davy, som oppfant den elektriske 'Arc Lamp'. Etter å ha presentert sin oppfinnelse til offentligheten i 1806, viste Davys lysbuen lampen veien for mange rundt om i verden.

Fri elektrisk energi

Med oppfinnelsen av det komplette solpanelet i 1954 av Gerald Pearson, Calvin Fuller og Daryl Chapin, har vi nå mulighet til å få fri strøm i hjemmet og på arbeidsplassen. Solcellepanelene jobber med å samle lys i en solcelle. Solcellen brukes til å konvertere lysenergi som samles inn gjennom solcellepanelene, til elektrisk energi ved å bryte ned atomer fra lysenergien, frigjøre elektronene for å skape elektrisk energi.

Gjenbrukbare elektriske kilder

Det er tydelig i dag at ozonlaget vårt har blitt truet av forurensninger av menneskeheten og våre ikke- Fornybare elektriske energikilder. Selv om forurensning er en stor trussel mot ozonet vårt, på grunn av avfallsprodukter fra elektriske enheter og apparater, trenger ikke ozonet å bli truet av vår elektriske bruk. Fornybar eller gjenbrukbar elektrisk energisøt renser som ozonvennlige elektriske generatorer, solceller, gjenbrukbare batterier, vindkraft, vannkraft og vindmekanismer kan alle være gode strømkilder for nåværende og fremtidig elektrisk drevet oppfinnelse.

Kostnad

Elektrisitet er ikke en fornybar kilde, men den opprinnelige kilden til elektrisk strøm eller strøm er fornybar eller ikke-fornybar. Strømmen av en elektrisk strøm måles i 'Amperes', og basert på at den elektriske generatoren er en del av en ikke-fornybar kilde, er elektrisitet en av de billigste energiformer. En moderne elektrisk motor kan spare deg hundrevis eller tusenvis per år sammenlignet med andre drivstoffmotorer.

Elektrisk energilagring

Elektrisk energi kalles også potensiell energi, noe som betyr at den kan lagres til senere bruk. Elektrisk energi kan lagres i et batteri eller en celle, og i naturenergi kan lagres i atmosfæren og frigjøres som et kraftig og naturlig lyn, i en storm.

Hvordan elektrisitet er produsert

Elektrisk energi er opprettet gjennom strømmen av elektroner. Materiet består helt av høyt antall atomer. Hvert atom inneholder en nuklein, protoner, nøytroner og elektroner. Kjernen er i midten av hvert atom og inneholder protonene og nøytronene. Protoner er positivt ladet mens nøytronene er negativt ladet. En enkel måte å huske på er 'P' er for proton og positiv, da 'N' er for neutron og negativt. Elektroner er negativt ladede partikler. Disse elektronpartiklene omgir kjernen og danner elektrisk energi når de unnslipper og beveger seg fritt, utenfor atom. Elektrisk energi er en av de mest brukte kraftkildene på jorden. Elektrisitet i seg selv er faktisk ufarlig for planeten og gjør det mulig for menneskeheten å leve med store mengder utstyr og gadgets som gjør livet enklere og mye morsommere. Flere miljøvennlige elektriske gadgets blir utformet, for eksempel moderne designer-vindlampe til stue og solar-mobil, bærbare og MP3-ladere.