Slik får du blyanter som brukes til tegning av menneskelig form

 

1.

Få blyanter som strekker seg i mykhet fra B til H. B og H er et mål for grafittets hardhet i blyanten. B-blyanter er mykere og B står for svart. H-blyanter er vanskeligere og H står for hardt.

2.

Lær rekkevidden av H-blyanter. H-blyantene i et standard tegningspennesett er merket H og gjennom 9H. Blyanter med høyere tall foran H har et lavere grafittinnhold. Disse blyanter brukes til å tegne lyse, fine linjer.

3.

Kjenn rekkevidden av B-blyanter. B-blyanter i et standard tegneblyantssett begynner ved B og går gjennom 9B. Blyanter med et høyere tall foran B har et høyere grafittinnhold. Disse blyantene er ideelle for å trekke tykke linjer på grunn av deres mykhet og skape skygge og lys fordi de blander seg lett på papir.

4. Identifiser HB-blyanten når du bruker blyanter for å tegne den menneskelige formen. HB-blyanten er en standard nr. 2 blyant som fungerer bra når du vil ha en middels tykkelse som kan blandes litt.

5.

Bruk F-blyanten. F står for fint. Dette er blyantene du vil bruke når du tegner de fine linjene og flettene i den menneskelige formen, for eksempel linjer i leppene eller flettene i albuens bøye.

Tips og advarsler

  • Hold tegningspennene dine mot den motsatte enden fra spissen. Dette hjelper deg med å få en mer glatt strekklinje med blyanten din.
  • Bruk hele armen når du tegner sirkler i den menneskelige formen for å gjøre dem mer jevne i størrelse.
  • Unngå å legge for mye press på blyanten mens du tegner. Dette vil gjøre inntrykk på papiret når du bruker H-blyanter og linjene vil være for tykke og vanskelige å blande godt for B-blyanter.
  • Tegneblyanter spenner fra mykt til hardt. Hardblyanter brukes til å tegne tynne linjer som konturer, mens de mykere blyanter brukes til skygging for å skape lys og skygge, noe som gjør bildet todimensjonalt. Her er en rask guide for å hjelpe deg med å få blyanter som brukes til å tegne menneskeskjema.