Hvordan lage Blown eller Paper Mache (eller til og med plast) påskeegg dekorasjoner

 

1.

Blåegg:
Start med egg ved romtemperatur. Pek forsiktig et hull i hver ende av et egg med en skarp gjenstand som en nål, noe som gjør hullet i den store enden litt større. Stikk nålen i egget og virvle for å hjelpe til med å bryte opp innholdet. Dekk hull med fingrene og rist egg for å bryte åk og for å løsne egget fra skallets innside.

Hold egg over en bolle med stor ende pekende ned, Blås gjennom annet hull til eggets innside dråper i bollen. Hvis det nekter å knuse, prøv å riste egget litt mer, og vær sikker på å dekke hullene når du gjør det! Gjenta med andre egg og la det tørke flere timer eller over natten.
Deksel og kjøle omgående innholdet fra de blåste eggene til baking eller eggerøre!

3.

Malingblåst eller papir mache-egg med akryl- eller vannfarger eller fargestoffer eller bruk decoupage til å dekke med fargerike biter av papir. Decoupage fungerer også med plast påskeegg. Gjør den ene siden av et egg, la det tørke og så gjør det andre. Når du er helt tørr igjen, legg til ditt valg av paljetter, dekaler, juveler, perler og buer. Bruk fantasien din!

Hvis du bruker eggene til å dekorere et påske-tre, legger du en lengde av bånd eller pen streng til den store enden av egget med en dråpe varm lim deretter ferdig med en liten båndbue som dekker stedet hvor du festet strengen. Beskytt eggene ved å legge på et strøk eller to mattlakse etter at malingen eller fargestoffet er tørt. Tillat å tørke helt før du er ferdig.

Tips og advarsler

  • Dette er et flott feriefartøy til barn, spesielt når du bruker plast- eller papirmaskegg. li>
  • Vær forsiktig når du blåser egg. For å redusere sjansene for salmonellaforgiftning, må du begynne med rene friske egg som tidligere har blitt kjølt.
  • Vask ansikt og hender godt etter å ha blåst egg.
  • Husk å ikke slikke leppene dine når du blåser egg.
  • Det er sannsynligvis best å ikke tillate barn å blåse egg.
  • Vakkert dekorert påskeegg gjør det perfekte tillegget til et påske- eller blomsterarrangement. De lager også en sjarmerende skjerm piled i en pen bolle og legges til et salongbord eller spredt blant retter på en buffet eller spisebord.