Hvordan skrive Emotional Moving Fiction

 

1.

Først må figurene dine ha en følelse av virkelighet og sårbarhet for dem.

Leserne vunnet ikke bekymre seg om situasjonen hvis de ikke bryr seg om tegnene dine først. Med dine hovedkarakteristikker spesielt, må det være noen beundringsverdige egenskaper som gjør at leserne vil se at de lykkes i sitt mål - de legger seg i karakteren din. Dette gjør virkningen av en følelsesmessig hindring eller tilbakegang til å virke mer virkelig.

2. Gi leserne tid til å bli kjent med tegnene dine før du oppretter den største følelsesmessige konflikten.

Har minst noen scener hvor leserne har en grunnlinje av hva tegnene dine er under normale omstendigheter. På denne måten leser de hvordan karakteren påvirkes av konflikten.

En flott analogi jeg har hørt, er å sammenligne karakteren din personlighet til et rør av tannkrem - først viser du leserne hva som er på overflaten, men når karakteren din er presset, kan noe uventet komme ut av dem.

3.

Gi oppmerksomhet for detaljer til kroppsspråk og tonehøyde.

Før et tegn selv sier ett ord, kan en leser vite noe har skjedd. Et tegn kan avverge øynene eller se ned hvis han eller hun skammer seg. Neseborflammen og pusten blir tyngre når noen er ekstremt sint. Ansikter kan skylles i forlegenhet eller sinne. Stemmer kan være nervøse eller ustabile. Noen ganger kan en person til og med være så følelsesmessig opprørt at de ikke sier noe i det hele tatt, og prøver å gå bort fra situasjonen. Vev disse situasjonene inn i dialogen din slik at du får en blanding av både talte ord og handling.

p> 4.

Emosjonelle aspekter til historien din kan ha et overordnet mønster for dem.

I de fleste historier bygger konflikt inntil en klimatisk hendelse - hvoretter oppløsningen konkluderer med det I enkelte scener kan du imidlertid flytte en leser fra å ønske å le for å gråte i noen få stykker. Å ha en kontrast mellom tegnene dine og hvordan de håndterer følelsesmessige konflikter (humor, unngåelse, håndtere det direkte osv.) Gjør Plottet ditt er mer interessant.

I ferd med å bli en fiksjonsforfatter, er det viktig å utvikle ferdigheter i å skape og opprettholde konflikt i historiene dine. I denne artikkelen skal jeg ta opp området for å skape følelsesmessig flyttende fiksjon gjennom bruk av interne konflikter.