Nucleic Acid Funksjoner

 

Identifikasjon

Nukleinsyre er kjemiske forbindelser som utgjør en celles genetiske informasjon. Deoksribonukleinsyre (DNA) og ribonukleinsyre (RNA) er de vanligste formene. DNA-dobbelt-helixstrenger og RNA-tråder er forbundet med strukturelle enheter, eller molekyler kalt nukleotider. Sekvensen der nukleotider er plassert på en DNA / RNA-streng bestemmer hvilken kode en nukleinsyre holder. Hver av disse strukturelle enheter inneholder et sukker, en fosfatgruppe og et basismateriale. DNA og RNA kombinerer med proteinmaterialer for å utføre celledistribusjon og celleprosesseringsprosesser.

Funksjon

Cellereparasjon og cellegjengivelsesprosesser er kodet innenfor strukturelle sminke av nukleinsyrer. DNA-strengene er ansvarlige for å opprettholde cellens genetiske informasjon, mens RNA-strenger arbeider for å koordinere celleprosesser i henhold til disse genetiske instruksjonene. RNA-molekyler er også involvert i fremstilling av proteiner som trengs av cellen for normal funksjon. For å koordinere alle disse prosessene, ligger RNA-nukleinsyrene i cytoplasmaet som omgir kjernen, mens DNA-tråder befinner seg i cellens kjerne.

Replikasjon

Prosessen med celledeling krever DNA nukleinsyre å replikere seg selv for å reprodusere datterceller. Datterceller er identiske i strukturen til foreldrecellen. Denne prosessen krever at foreldrecellen splittes, eller ødelegge bindingene som forbinder strengene. En gang i stykker kan hver streng tjene som en mal, eller retningslinje for å lage et nytt sett med tråder. Denne prosessen kalles semi-konservativ replikasjon. Når det er ferdig, dannes en identisk DNA-helix.

Transkripsjon

Transkripsjon er prosessen der DNA-nukleinsyrer overfører cellens genetiske informasjon til RNA-materialer. I essens produserer hver DNA-streng en tilsvarende RNA-streng. RNA-rna (mRNA) er konstruert for å bære den genetiske informasjonen som mottas fra DNA-strengene. Ribosomale RNA (rRNA) ligger i cellens cytoplasma og er ansvarlig for dekoding, eller oversetter den genetiske instruksjoner i celleprosesser. Overførings-RNA (tRNA) er ansvarlig for å samle hva som helst aminosyrer som trengs for proteinsyntese.

Oversettelse

Oversettelse er prosessen der RNA-molekyler lager proteinene som trengs for å opprettholde nødvendige cellefunksjoner. Dette oppnås ved å konvertere den genetiske koden som finnes i messenger-RNAene i aminosyrestrenger, som er det som gjør proteinmolekyler. Denne omdannelsesprosessen foregår i ribosomene, som er lokalisert i cellens cytoplasma. Proteinene produsert av ribosomer brukes deretter til å fremstille celleenzymer, kjemikaliene som er ansvarlige for regulering av celleprosesser. Menneskekroppen består av millioner av celler som arbeider for å opprettholde kroppens samlede system og funksjon. Hver celle har i sin tur et eget sett prosesser designet for å utføre nødvendige cellefunksjoner. Nukleinsyre spiller en viktig rolle i koordinere og vedlikeholde individuelle celleprosesser gjennom hele kroppen.