Orkan sikkerhetsprosedyrer

 

Før stormen

Ved starten av orkanesesongen, sjekk eller opprett et katastrofesats. Det bør inneholde et førstehjelpsutstyr, lommelykt, batterier, fullt oppladet ekstra mobiltelefon batteri, nonperishable mat og nok flaskevann til å drikke og lage mat i minst fem dager. Nødsettet bør også inkludere en batteridrevne eller hånd-vevradio, kontanter og en eskeåpner eller alt utstyr du måtte trenge for matlaging. Sett disse nødforsyningene i en vanntett beholder. Ved å forberede et sett i begynnelsen av sesongen, unngår du rush på ting like før en storm rammer. Du bør også utvikle en familieplan for evakuering. Pass på at alle i familien din vet planen og vet hvordan du kontakter beredskapstjenester. Ikke glem kjæledyrene dine; Ha en plan og en tilførsel av kjæledyrmat hvis du trenger å evakuere.
Under et orkanvakt begynner du å lage beredskap. Trim døde grener eller grener som overhanger huset. Oppbevar ekstra vann i krukker. Stå opp vinduer. Flytt alle verdisaker og bilder til toppen av huset og plasser dem i vanntette beholdere. Fyll bilens tank med gass i tilfelle du må evakuere. Alle potensielle prosjektiler skal flyttes inn i huset. Lytt til radioen eller fjernsynet for å holde deg informert. Evakuere hvis du får ordren til å gjøre det. Hvis du bor i et mobilhjem, knytt det ned før evakuering.

Under stormen

Hold deg unna alle glass og vinduer. Sørg for at nødforsyningene er tilgjengelige. Trekk ut alle apparater og slå av vannet / gass hvis du trenger å evakuere Ta med soveposer / puter og nødforsyningssettet når du evakuerer. Hør på radioen og ta informerte beslutninger om evakuering. Hvis du møter raskt stigende vann, flytt deg til det høyeste nivået av huset ditt og ring for hjelp. Ikke prøv å kjøre gjennom stående vann. Biler kan flyte i bare noen få tommer vann.

Etter stormen

Hvis du har evakuert under stormen, må du ikke gå tilbake til du har blitt fortalt at det er trygt å gjøre det. naboer og ring for hjelp hvis noen er skadet. Se etter nedslitte kraftledninger a nd rapportere dem umiddelbart. Sjekk om gass og vann lekker før du slår på disse verktøyene igjen. Hvis du har blitt oversvømmet, skal du ventilere den ved å åpne vinduer, bruke våt / tørr vakuum og blåse fans i hele huset. Dette vil hjelpe deg med å unngå giftig mugg og mugg i hjemmet ditt. Orkan sesongen begynner 1. juni og slutter 30. november. Toppet på orkan sesongen er august og september. Orkaner kan være dødelige krefter, med store vind, tornadoer og massiv oversvømmelse. Avansert forberedelse og planlegging er nøkkelen til å opprettholde sikkerheten i stormen. Hvis du bor i et orkanfylt område, er det ting du kan gjøre før, under og etter stormen for å opprettholde komfort og sikkerhet.