Høyre hjerneegenskaper

 

Fakta Hemisfericitet, eller hemisfærisk dominans, er en utbredt tro på at dominansen til høyre eller venstre hjerne bestemmer din personlighet og måten du tenker på. Den venstre hjernen er rasjonell, logisk, verbal, intellektuell og analytisk, mens den høyre hjernen er intuitiv, helhetlig, integrativ, ikke-verbal og kreativ, sier nettstedet for organisasjon for økonomisk samarbeid og utvikling. Høyre og venstre hjerne dominans antas å være bestemt genetisk og kan merkes mens de tidligste stadier av et embryo i livmoren, påpeker Sarah Nosal, en kandidatstudent ved Bryn Mawr College.

Egenskaper

The Høyre hjerne er ansvarlig for innsikt, 3D-romlig begrunnelse, kunstbevissthet, fantasi og musikkbevissthet, sier Nosal. Hvis du er høyrehjernen dominerende, har du en tendens til å være mer utadvendt enn din venstrehjernens motstykke. Dan Eden, forfatter av 'Left Brain, Right Brain', viser at andre egenskaper av den høyre hjerne inkluderer å bli styrt av fantasi, å være en risikotaker og impetuous, forståelse av mening og forstå det 'store bildet', kreativiteten og bruk av følelsen i forståelse.

Lærestil

Høyrehjerne-dominerende mennesker har vanskeligheter med å forstå logiske fag som matematikk og trenger forskjellige læringsmetoder enn dominante personer med venstrehjerne. Høyre-hjerne folk foretrekker å lære av direkte erfaring og lære informasjon i biter, påpeker Dr. Oliver Sacks. Visuelle diagrammer, praktisk trening og lytte til bakgrunnsstøy mens du studerer, som musikk eller fjernsyn, hjelper hjernepersoner til å forstå materiale bedre. Emner som krever subjektiv begrunnelse, som filosofi og religion, er lettere å forstå. Kreativ skrivingskurs bruker ofte hjerneteknikker til å bekjempe forfatterens blokk, sier Eden.

Historie

I 1800-tallet ble hemisfæren en stor doktrin i nevrofysiologi, sier OECD. I 1861 til 1863 ble Pierre Paul Broca, en fransk nevrolog, utviklet begrepet lokalisering av ulike funksjoner i hjernens to hjerter, forklarer OECD. Dette arbeidet ble utvidet noen år senere av Carl Wemicke, en tysk nevrolog som spesialiserte seg på språkforståelse. På 1960-tallet og 70-tallet ble dette emnet igjen undersøkt av Nobels fredspristageren Roger Sperry som brukte en sjelden behandling av epilepsi ved å dele corpus callosum, forbindelsesledningen mellom hjernehalvfrekvensen hos levende pasienter.

Overvejelser

Musikkere, skuespillere og skuespillere er ofte dominante i hjernen. Våre dominerende hjernehalvfugler påvirkes ofte av vårt miljø, som vist statistisk i skolebarn. Ifølge Eden er de fleste barn svært kreative Ive når de går inn i skolen, men bare 10 prosent vil forbli svært kreative etter 7 år. Ved voksen alder forblir bare 2 prosent svært kreative. Robert Louis Stevensons klassiske roman, 'The Strange Case of Dr. Jekyll og Mr. Hyde', publisert i 1866, er en berømt fiktiv skildring av hva som kan skje når den høyre hjernen tar over den venstre hjernens resonnement. Flertallet av mennesker er dominans i venstre hjerne. Men hvis du eller noen du kjenner, er høyrehjerner dominerende, behandler du informasjon annerledes enn din venstrehjerne dominerende jevnaldrende. Forståelse av hjerneegenskaper kan hjelpe deg med å forstå informasjon raskere og lettere.