Informasjon om dinosaurfossiler

 

Geologiske prosesser

Dinosaurfossiler finnes ikke i bare noen form for stein. De finnes i sedimentær stein som er preget av mange forskjellige lag eller lag som legges ned over tid. For lenge siden fanget lag av sedimentære bergarter dinosauriske kropper i forfallsprosessen. De mykere delene av dinosaurene fortsatte å forfall, men vanskeligere deler ble bevart i bergslag, og ofte ble stoffene erstattet av mineraler. Spor av dinosaurer, for eksempel fotspor, ble også bevart. I dag stiger disse fossilfylte lagene til overflaten av jorden på grunn av geologisk bevegelse og på grunn av erosjon. Når dinosaurfossiler kommer nærmere overflaten, kan de bli oppdaget.

Typer fossilfunn

Det finnes tre typer tilstand der du kan oppdage dinosaurfossiler. Et 'tilknyttet skjelett' er en rekke ben fra samme dinosaur. Benene er løst sammen, men noen kan være ødelagte eller fraværende. En 'isolert ben' er et enkelt dinosaurbein uten andre ben i nærheten. En 'leddskjelett' er den mest nyttige typen fossil fordi den inneholder alle beinene i sin sammenheng.

Utgravingsprosess

Prosessen med å grave ut en dinosaurfosil er utfordrende. Overbelastningen eller klippen som innhyller noen del av fossilen må tas av. Deretter må paleontologer dokumentere oppdagelsesstedet. Siden fossiler som treffer luften, kan begynne å forfall, må spesielt skrøbelige bein bevares med kjemikalier. De gjenværende beinene er dekket av gipsjakker og fjernet fra stedet.

Historie

Dr. Caspar Wistar oppdaget den første dinosaurfossen i 1787 i New Jersey. Senere, tidlig på 1800-tallet, ble fossilene av dinosaurfotsporene funnet i New England steinputser. Siden disse fossilene ikke ble verdsatt på samme måte som de er i dag, ble de ødelagt. Det var ikke før 1824 at William Buckland ga en vitenskapelig redegjørelse for en Megalosaurus fossil. Mens Bucklands konto var ferdig, var det fossil han jobbet med, ufullstendig. Det første artikulerte eller komplette dinosaurskjelettet ble ikke funnet før 1838 av William Parker Foulke.

Museum Display

Museer tilbyr viser av fossile funn Mens faktiske fossiler ble vist opprinnelig, vises dagens gjengivelser til offentligheten. Det amerikanske naturhistoriske museum i New York City og naturvitenskapsakademiet i Philadelphia, Pennsylvania, er bare to eksempler på de mange museene som inneholder fossilt samlinger av dinosaur . Dinosaurfossiler er bevarede dinosaurrester funnet i geografiske steder rundt om i verden. Slike fossiler kan hjelpe forskere til å lære om jordens historie og om egenskapene til utdøde dinosaurer som er en del av jordens historie. Forskere som avdekker og studere dinosaurfossiler kalles paleontologer.