Night Sky Tutorial

 

Celestial Roadsign

Finn konstellasjonen til Ursa Major mens du vender mot nord når som helst på året, og du vil finne den mest verdifulle konstellasjonen i himmelen for å finne andre. Innenfor Ursa Major er Big Dipper, nattehimmens mest kjente asterisme - en gruppe stjerner eller individuelle stjerner som folk ser på, og ser et kjent mønster som representerer en form eller en gjenstand. For Big Dipper er de syv Stjerner som består av det, danner form av en stor skje, komplett med et håndtak og en bolle. Denne asterismen er bare en del av Ursa Major, The Great Bear, med håndtaket som dyrets hale og bollen som kropp. Spor en imaginær linje opp gjennom de to stjernene på slutten av 'bollen' og du kommer til Polaris, også kjent som Nordstjernen. Dette er den siste stjernen i håndtaket til den mye svakere Little Dipper, eller Ursa Minor. Polaris ligger rett ved siden av den himmelske nordpolen --- et punkt i verdensrommet rett opp fra jordens nordpole. Ved å finne Polaris vet du nå hvor nord er og kan deretter identifisere hver retning uansett hvor du er.

Bruke Dipper

Bruk Big Dipper om våren for å finne og identifisere andre fremtredende konstellasjoner. Fortsett din imaginære linje gjennom Polaris til du kommer til Cassiopeia, en konstellasjon formet som bokstaven 'W.' Tegn en linje gjennom de to stjernene som komponerer den delen av Big Dipper s skål ved siden av håndtaket, men denne gangen går nedover. Den første lyse stjernen du kommer til, er Regulus i Leo the Lion. Slå opp fra Regulus, og du vil innse at det danner perioden på et bakover spørsmålstegn. Dette er asterismen kjent som Sickle og representerer løvehodet, med Regulus som dyrets hjerte. Gå tilbake til Big Dipper og spor en bue gjennom håndtaket og bort fra bollen. Den strålende stjernen du kommer å være på denne buede stien er Arcturus. Det er høydepunktet av konstellasjonen Bootes the Herdsman, som vises mer til moderne observatører som en stor drage, med Arcturus på bunnen der halen vil feste.

Vinterkort

Gå ut på en måneløs vinterkveld og finn Orion Hunter. Se i sørlig retning og identifiser Orion med sine mange lyse stjerner. Orion har en rektangulær form med den strålende stjernen Betelgeuse som danner den øvre venstre side og den lysende Rigel nederst til høyre. Midt i dette rektangel merker du tre stjerner på rad som danner jagerens belte. 'Følg en linje nedover gjennom disse tre, og du kommer til Sirius, den lyseste stjernen i natthimmelen når som helst på året , ligger i stjerneskildringen av Canis Major, Big Dog. Følg en linje i motsatt retning fra Sirius gjennom Orions belte, og du vil legge merke til litt til høyre for det Hyades, en stjerneklynger i en 'V' form som er hodet til Taurus the Bull. En kort avstand forbi Hyades er Pleiades, en annen klynge av stjerner i form av en liten dipper. Folk feiler alltid Pleiades for Little Dipper, men nå vet du bedre. Natthimmelen er hjem for 88 forskjellige konstellasjoner. Noen av disse konstellasjonene er enkle å få øye på, og kan i hovedsak fungere som et veikart for å finne andre interessante funksjoner i nattehimmelen. Ved å identifisere de to mest fremtredende konstellasjonene vil du kunne finne seks andre, samt seks lyse stjerner med navn og to stjerneklynger.