Forskjellige sjøskalltyper

 

Gastropoda

Gastropoder omfatter mer enn tre fjerdedeler av levende mollusker. De beskytter vanligvis sin myke kropp og store fot i et hardt skall, som kan være kuppel-, cap- eller kegleformet eller spiralformet. Visse arter av gastropod har ikke et fullt skall; de kan bli redusert i størrelse, internt eller helt fraværende. Mange bruker deres radula (tungen) til å mate; de puster via gill-lignende tråder. Kjønnene av bukdyr er separate, men i enkelte arter kan de være en eller begge, noen ganger samtidig. Snegler og limpets er bukdyr.

Bivalvia

Bivalve skall har to ventiler som er sammenføyt på den dorsale (bakre eller øvre) overflaten av et elastisk ligament som får dem til å åpne. Sterke muskler på den indre overflaten holder ventiler sammen. Bivalves mangler radula og tar inn mat ved fangst som det passerer over gjellene sine. De har også en fot som brukes til fremdrift. Åndedrettsvern finner sted på baksiden av mollusk. Bivalver har separate kjønn som snegler og kan også være hermafroditiske. Østers, kamskjell, muslinger og muslinger er muslinger.

Polyplacophora

Polyplacophods (også kjent som Amphineura) består av 'coat-of-post' -skjellene --- åtte skallplater kombinert med et tøft, skinnende band. Platen kan flyttes separat, og foten gjør at de enkelt kan kle seg til bergarter og andre vanskelige steder. De er vegetarianer og krølle opp for beskyttelse. Polyplacophod har en radula og stor fot, men ingen tentakler eller øyne. Kjønnene er separate; Alle chitoner tilhører denne kategorien.

Cephalopoda

Cephalopoder er kjøttetende og utstyrt med et hode, øyne og enten åtte eller 10 armer eller tentakler dekket med suge. De har også et beaklignende fremspring som de bruker for å kutte målrettet mat. Hodet og foten er sammen de har gyllene og mottakelige sensoriske organer. Octopi, blekksprut og nautilus er alle cephalopods; nautilus har et ytre skall, mens andre som argonauts (en type blekksprut) ikke gjør det.

Scaphopoda

Scaphopods er vanligvis kjent som tuskskjell og er avsmalnet. Som toskler har de en tilbaketrukket fot som de bruker til å grille og flytte; deres burrowing oppførsel er tenkt å holde dem fra rovdyr. Foten stikker ut fra den bredere enden. Scaphopods feed på mikroskopiske organismer og blir matet av fisk og krabber. Kjønnene er separate, og larvalformen har et par ventillignende vekster som smelter sammen for å danne det lange voksen skallet. Mange mennesker beundrer skall for deres skjønnhet, men da de blir vasket opp på en strand, hadde organismer som levde inne i dem, et fullt liv. Skallene har blitt brukt til alt fra smykker til fiskekrok til skraper og verktøy, mens bløtdyrene i seg har blitt oppdrettet og høstet til mat.