Hvordan Endret den Blå Bellied Parrot Befolkningen?

 

Habitat

Den blåbukkede papegøyen, noen ganger kjent som den purpurbølgende papegøyen, bor i Brasiliens sørøstlige Atlanterhavskog, et stort område som inkluderer tropisk og subtropisk regnskog, samt tropisk savann og løvfisk skog. Fordi regionen er hjemsted for så mange truede dyr, har UNESCO utpekt den til en verdens biosfærereservat. Den blåbukkede papegøyen bevarer bratte skogkledde bakker i fjellområder, og foretrekker høyder på 1600 til 3300 fot . Forskere mener at det trenger et relativt stort territorium for å rase vellykket.

Identifikasjon

En mellomstor lyse grønn fugl, den mannlige papegøyen har en slående dyp purpurblå lapp i midten av det nedre brystet og mage. Hunnene er blekere i farge og uten blå markering. Den grønne fjæren tjener som effektiv kamuflasje når papegøyene hviler eller foraging i trær. Fuglene er generelt sosialt, og store flokker vil noen ganger samles for å mate på frukt, bær, nøtter, frø og insekter. Deres sang er musikalsk og i hekkesesongen binder parene sammen i duet.

Årsaker

Den sentrale årsaken til habitattap for den blåbølte papegøyen er ødeleggelsen av skogen for å muliggjøre vekstkultivering, noe som skynder nedgang i befolkningen. Tobakk og bananplantager opptar store områder av det som en gang var økologisk rik skog. Brasil er nest eneste til Kina i tobakksproduksjon, og vurderer avlingen avgjørende for sin økonomiske vekst. En annen stor trussel er urbanisering. IUCN anslår at fuglene nå er begrenset til mindre enn 10 prosent av sitt opprinnelige område.

Befolkningsnedgang

Resultatet av en så omfattende habitatdestruksjon er en redusert papegøyepopulasjon som har vært svært fragmentert i små subpopulasjoner . Blåbølle papegøyer betraktes som sjeldne. I løpet av de siste 10 årene, estimerer forskerne at antall fugler har falt 20-29 prosent, og tror at denne nedgangen vil fortsette. Den totale befolkningen er estimert til å være mellom 5.000 og 10.000 levende fugler i naturen.

Andre trusler

I tillegg til å rydde skogen for felt, kutte tobakkbøndene ned habitattrær for å levere drivstoffet som trengs for å kurere tobakk. I tillegg er fuglene regelmessig fanget for det internasjonale eksotiske kjæledyrmarkedet. En karakteristisk for den blåbølte papegøyen er at den slapper av vakt mens du hviler, og kan nærmer seg og fanges relativt enkelt.

Fremtid

Befolkningen forventes å synke ytterligere i de kommende årene, selv om den blå- bellied papegøye er nå beskyttet under brasiliansk lov. Regjeringen har forbudt rydding av innfødte trær i noen viktige habitatområder, og det har også lansert en kampanje for å øke offentlig bevissthet. Det langsiktige utsikteret for den blåbølte papegøyen er fortsatt usikker. Dens beste håp for overlevelse kan hvile på etableringen av et system av brasilianske dyrelivsreserver. Den blåbølgende papegøyen (Triclaria malachitacea), som er innfødt av Brasiliens kystskog, har opplevd en betydelig nedgang i befolkningen de siste tiårene. Den internasjonale naturvitenskapelige organisasjonen (IUCN), en internasjonalt akseptert kropp, klassifiserer den blå- bellied papegøye som 'Near Threatened.' Så nylig som 2000, ble det oppført som 'Endangered', men oppdagelsen av subpopulations i fjerne regioner forårsaket IUCN å øke sin status. Nedgangen i tallene skyldes primært det pågående tap og fragmentering av sin naturlige habitat.