Slik beregner du spesifikk tyngdekraft med et hydrometer

 

1.

Undersøk hydrometeret for å bestemme temperaturkalibreringen. Det skal indikere kalibreringen et sted langs siden av skalaen. Hydrometre er vanligvis kalibrert til 60 grader Fahrenheit, fordi dette er en enkel temperatur å oppnå.

2.

Fyll omtrent tre fjerdedeler av den oppgraderte sylinderen med væsken du har til hensikt å teste . Bruk et termometer for å bestemme temperaturen på væsken, og senk forsiktig hydrometeret inn i væsken.

3.

Vri hydrometeret forsiktig for å sikre at ingen luftbobler klemmer seg til bunnen. Sørg for at hydrometeret ikke berører sidene på beholderen.



Les skalaen på hydrometeret fra bunnen av den buede overflaten av væsken, som er kjent som menisken.

Hvis væsken du testet, var den samme temperaturen som hydrometerens kalibrering, er du ferdig. Lesingen fra hydrometeret representerer væskens spesifikke tyngdekraften.

5.

Hvis væskens temperatur var forskjellig, må du konsultere en konverteringstabell. Fermsoft-nettstedet tilbyr et automatisk konverteringsverktøy for å korrigere for temperaturforskjeller (se Resources).

Tips og advarsler

  • Kontroller at væsken du tester er rent. Tilstedeværelsen av faste partikler kan føre til at hydrometeret gir feil lesing.
  • Et hydrometer er et verktøy som måler tettheten til en væske i forhold til tettheten av vann ved en bestemt temperatur. Denne måling kalles spesifikk tyngdekraften. Brewers og vintners måler vanligvis spesifikk tyngdekraft fordi de gjør det mulig for dem å beregne alkoholinnhold.



    Selv om det er mulig å beregne den spesifikke tyngdekraften ved enhver temperatur, er hvert hydrometer kalibrert for en bestemt temperatur. Høyere flytende temperaturer vil føre til at hydrometre produserer lavere estimater av spesifikk tyngdekraft.