Typer av rhinos

 

White Rhino

Den hvite rhino er gråbrun - ikke hvit. Det får sannsynligvis navnet sitt fra de nederlandske bosetterne i Sør-Afrika, som beskriver det så bredt med ordet «wijde».

To Horns

Hvite og sorte neshorn bor i de østlige og sørlige delene av Afrika på flomfelt og vidåpnet gressletter. Begge typer har to horn, med fremre horn over nesen og munnen mye større enn den bakre.

Javan Rhino

Javan-rhinoen i Vietnam, Indonesia og Malaysia har et enkelt horn og kaller det sumpete terrenget og regnskogene i denne regionen sitt hjem.

Sumatran Rhino

Sumatranrenoen - den minste av disse store pattedyrene på 10 meter lang og ca. 1500 kg. - er en plantelevende som alle andre neshorn vegetasjon.

Indian Rhino

Den indiske rhino har en bred munn med en liten prehensile leppe som den bruker til å fjerne bladene fra trær og busker. Det er et enhornet utvalg som sumatranrenoen og bor mest i jungelen i det nordøstlige India. Det er fem separate rhinoceros arter i verden, med alle av dem som bor i enten Afrika eller Sørøst-Asia. Alle disse neshornene står overfor en usikker fremtid på grunn av jakt, poaching og tap av habitat.