Informasjon om kvartsitt

 

Formasjon

Ifølge Mineral Information Institute (MMI) er kvartsitt dannet fra metamorfismen av kvarts sandstein. Varme og / eller trykk forårsaker partikler av kvarts for å komprimere inn i ekstremt tett og værbestandig kvartsitt.

Utseende

Mineralsonen beskriver kvartsitt som et 'sukkerholdig' granulært utseende, og i ren form har en tendens til å være lys i fargen (hvit eller grå, i henhold til MMI). Tilføyde farger eller urenheter i den opprinnelige kvartssandesten kan imidlertid medføre mer levende farger.

Bruker

R.V. Dietrich, professor emeritus ved Central Michigan University, bemerker at kvartsitt kan brukes til en rekke dekorative gjenstander som utskjæringer, smykker og papirvekter. MMI noterer seg også at kvartsitt blir stadig mer populært som byggemateriale. Siden den går i flate flater, kan den brukes til 'takfliser, som gulv og trapp trinn for å nevne noen få applikasjoner.' Kvartsitt er en metamorfisk stein laget av endringer i sedimentarstenen, kvarts sandstein. I motsetning til kvarts sandstein bryter imidlertid kvartsitt over sine granulater, snarere enn rundt dem, noe som gjør ryddig flat pauser. Dette gjør den erosjonsbestandige kvartsitt nyttig for både dekorative gjenstander og konstruksjon.