Truede dyr i Tsjekkia

 

europeisk ål

Den europeiske ål er en slangeaktig skapning som finnes i mye av Europa, inkludert Tsjekkia. De kritisk truede fiskens tall har gått ned siden midten av 1900-tallet, og forskere er ikke klar over hvorfor, ifølge IUCNs røde liste. Overfishing, damn konstruksjon, parasitter og klimaendringer er imidlertid noen av teoriene knyttet til nedgangen til dette dyret.

Mindre hvite gress

Den mindre hvite gress er et annet dyr fra Tsjekkia på IUCN Red List of Threatened Species. Denne fuglen er imidlertid ikke teknisk 'truet', men er oppført som 'sårbar'. Gåsens befolkning er imidlertid stadig avtagende og har opplevd reduksjon i avl i de siste årene. En grunn til dette kan være økningen i turisme og trafikk der fuglen vanligvis raser, i Russland og Norge. Klimaendringer, vannsivåer og høyere befolkninger av sin rovdyr (den røde ræven) kan også spille inn i det avtagende antallet av denne rolige flieren.

Saker Falcon

Saken Falcon er en annen fugl på listen over truede arter; denne fuglen er kategorisert som 'truet'. Hovedårsaken til nedgangen i befolkningen i denne skapningen er at den menneskelige befolkningen har vokst, og dermed har oppdrett og landbruk utvidet seg til dyrets avlsareal og flyttesteder. Også pesticider har en innvirkning fordi de mindre dyrene Disse fuglebyttene vil bli utført. Konserveringsarbeid inkluderer habitatkontroll og fangstavl, noe som har hjulpet noen.

European Mink

Selv om European Mink for øyeblikket er oppført som 'truet' på listen, er det på rangerer for å flytte ned til 'kritisk truet' med tallene som faller raskt. Ikke bare har tallene falt med over 50 prosent de siste 15 årene, men habitatet til dette slankete dyret har også krympet med over 80 prosent siden 1950-tallet. betyr at de en gang vandret rundt i mange land i Europa og nå bare bor i en liten del av det en gang spredte landet. Habitatfallet spilte en stor rolle i befolkningen og habitatfallet. Fordi de er semi-akvatiske, er de r hjem må ha levedyktig vann og land. På grunn av menneskelig befolkningsvekst har denne typen rom vokst seg begrenset. Overjakt i fortiden var også en medvirkende faktor, da dyrene ble brukt til minkjakker.

European Ground Equirrel

Den europeiske ekorn er oppført som bare 'sårbar' på listen over truede arter. Imidlertid er antallene avtagende og har falt rundt 30 prosent bare i det siste tiåret. Den har blitt utdød i noen områder hvor den engang blomstret, inkludert deler av Tyskland, der økte skoger forårsaket dens død. Dette dyret lever i lave gressområder, men mange områder blir utviklet til menneskeskapte skoger eller gårdsområder, der ekornene ikke kommer til å leve. Konserveringsarbeidet omfatter gjenoppbygging av habitat og gjeninnføring av dyret i områder der det vurderes utryddet. Det er mange dyr på tvers av det europeiske kontinentet med fallende antall i befolkningen. Mange av disse har allerede blitt oppført på IUCNs røde liste over truede arter som sårbare, truede eller kritiske truet, inkludert mange dyr som er hjemmehørende i Tsjekkia. Mens bevaringsarbeidet har blitt satt på plass for noen av disse skapningene, er det opp til oss å vite hvilke dyr som trenger vår hjelp til å overleve som en art.