Hvordan bygge en psykologisk test

 

1.

Definer domenet til testen din. Vær så spesifikk som mulig, og ta med befolkningen som den er ment å bli brukt til.

2.

Samle og lag et utvalg av elementer. Disse elementene kan hentes fra instrumenter som allerede finnes, eller de kan være nye elementer som er designet for ditt bestemte domener.

3.

Bekreft varene. panel av eksperter kan bli undersøkt og bedt om å legge til flere elementer, slette noen, foreslå endringer og så videre.

Pilot test elementene dine. Test elementene på en gruppe av Personer som ligner på ønsket befolkning som mulig. Be dem om å merke seg enhver forvirring de har. Spør dem om hvordan de besvarte elementene.

5.

Bekreft og norm dine varer. Etter å ha gjennomgått pilotprøven, må elementene bli validert og normert. Prøvingen må gis til en prøve som ligner på din bestemt befolkning. Elementer bør deretter kontrolleres for kvalitet (for eksempel, svarer hver person på samme måte? ). Faktor analyse av resultatene kan være nyttige. Testresultater bør sammenlignes med resultater fra eksisterende tester som måler lignende egenskaper.

Normering innebærer å finne proporsjoner som besvarer hvert spørsmål på hver vei, blant annet.

Tips og Advarsler

  • Det er mange tester allerede tilgjengelig. Det kan ikke være nødvendig å opprette en ny test.
  • Å lage en test er svært involvert. Dette er bare en oversikt over trinnene. Gjør dette riktig krever trening som du kan få ved å ta oppgraderingskurs i psykometri og testkonstruksjon.
  • Å bygge en psykologisk test som er gyldig og pålitelig, er en svært involvert prosess som krever måneder eller år for å oppnå suksess. Gyldig betyr at testen måler hva den påstår å måle; pålitelig betyr at den måler noe på en måte som er repeterbar.