Definisjon av Fluke

 

Parasitt

Det finnes mange forskjellige typer flukes. Disse inkluderer blodflammene, som kan forårsake blodpropper; fisk flukes, som kommer fra å spise undercooked fisk; leverflugter; lunger, som forårsaker vedvarende hoste; intestinal flukes; lymfeklær og bukspyttkjertelen flukes. En parasitt feeds av næringsstoffene levert av verten at den har smittet. Flukes har eksterne suckers som de bruker til å leech næringsstoffene. De er mikroskopiske i størrelse og kan legge opp til 100 000 egg på en dag når de har smittet en vert.

Livscyklus for en parasitt

Livscyklusene til flukes kan variere, men er generelt svært lik i alle flukes . De voksne flukene i en infisert vert legger egg, som utvises av verten gjennom avføring. Insekter og andre små dyr inntar eggene med avføring og eggene klekker ut, og frigjør babyflugene. Verten blir spist av et større dyr, som er infisert av flukene. De vokser til voksne og begynner å legge egg.

Fisk

En fluke er også en flatfisk som er medlem av flounderfamilien. Den har øyne på toppen av kroppen, som er gråbrun eller svart. Den nederste siden av fluke er hvit. Det er vanligvis mellom tre og fem pund.

Luck

En fluke kan også referere til uventet flaks, vanligvis lykke til, som ble forårsaket av en tilfeldighet. Dette brukes ofte i idrett, for eksempel et baseball som rammer en stein for å avlede det slik at det som ser ut som en rutine ut, blir til en base hit.

Hvalestaler

En hval s tail er delt inn i to lober Hver kappe kalles en fluke. De har ingen ben i dem, bare muskel og fibrøst vev som er veldig tett. Flukene beveger seg opp og ned for å drive hvalen gjennom vannet.

Ankre og våpenhodene

Ankre og metallhoder av våpen som piler eller spyd har ofte lignende vedlegg til dem. Disse kalles også flukes. En fluke på en pil eller spydhodet virker som en tønne og det gjør det vanskelig for våpenet å falle ut av dyret eller fienden når det kommer inn i kroppen, og det vil forårsake mer skade på offeret når det kommer ut. Det er flere definisjoner for en fluke. Den ene er en parasittisk flatorm som kan infisere dyr og mennesker. En annen er en type fisk. Fluke kan også være slang for uvanlig hell, enten bra eller dårlig. En fluke kan også referere til en del av en hval. Det kan også bety en del av et anker eller den skarpe enden av et våpen.