Hvordan lage Solar Ovn

 

1.

Sett inn den mindre pappkassen i den større boksen og måler forskjellene i høyde og mellomrom mellom sidene. Pass på at gapet mellom boksene er minst en tomme. Merk og kutt sidene på den mindre boksen hvis høyden er mindre enn en tomme fra toppen av sidene til den større boksen.

2.

Coat innsiden av begge boksene med lim og linje interiøret med aluminiumsfolie (skinnende side opp, hvis mulig).

3.

Mål en tomme på hver side av lokket på den større boksen og koble til markerer for å lage et sentrert rektangel. Klipp ut to korte sider og en lang side av rektangelet. Score den fjerde (lange) siden for å lette folding av rektanglet opp.

4.

Påfør lim på undersiden av rektangelet og rør med aluminiumsfolie. Dekk åpningen med plastugnspaken og fest den med kanaltape på alle sider.

5.

Påfør lim på innsiden av lokket på den mindre boksen og rør med aluminiumsfolie . Legg bunnen av den lille boksen på lokket.

6.

Lakk bunnen av foliepannen med svart maling. Plasser foliepannen i den lille boksen og plasser den mindre boksen i den større boksen.

7.

Crumple avis og sett disse inn i mellomrommet mellom de to boksene for å fungere som isolasjon. Plasser lokket på toppen av den større boksen.

8. Trykk det fôrede rektangelet opp for å avsløre den dekkede åpningen og sett inn den tynne ledningen for å holde den på plass.

Tips og advarsler

  • Bruk bokser som passer til matlagingen. For større effektivitet, bruk glassfiberisolasjon i stedet for avis for isolasjon mellom boksene. For holdbarhet, bruk tynn , klar akryl eller plexiglass i stedet for plastpose. Bruk en konservburk som er malt svart på utsiden for å lage en enkel trykkkoker, i stedet for en metallkanne.
  • Vær forsiktig når du fjerner potten fra solenergiovnen som de blir veldig varme.
  • En solenergiovn kan produseres økonomisk ved bruk av vanlige husholdningsmaterialer for å imøtekomme metallkoker. Solvarmen bruker en reflektor til direkte sollys inn i den lukkede beholderen for å skape varme. For optimal tilberedning bør reflektoren rettes mot solen, og stillingen bør justeres periodisk for å følge solens bevegelse. Koking i en solarovn tar lengre tid enn en vanlig ovn fordi temperaturen øker sakte. Retter som kan være sakte -kokt i en solarovn inkluderer ris, bønner, hermetisert supper, kjeks, poteter og brød.