Slik selger du bilder til kalenderutgivere

 

1.

Klargjør bildene dine for visning. Først og fremst må bildene dine være ganske gode. Det er bokstavelig talt millioner av bilder tilgjengelig på internett gjennom lagerfotograferingssteder og personlige nettsteder. Du vil bedre sjansene dine hvis bildene dine er både veldig sterke tekniske, og hvis du har bilder av en unik aktivitet, sport, håndverk, hobby eller kanskje en ekstern del av verden som ikke er tungt fotografert. En kalenderutgiver kan være interessert hvis du har noe spesielt å tilby. Fullfør alle grunnleggende eksponerings-, kontrast- og støvfjerningstrinn for bildene dine.

2.

Last opp bildene dine til et onlinegalleri. Enten du har et galleri med Flickr eller en mer detaljert personlig nettside, opprett ett galleri på siden din der du kan lede kalenderen utgiveren til. Du vil gjøre det så enkelt som mulig for utgiveren å se bildene dine. Omdirigere dem til flere gallerier på nettstedet ditt vil være sløsing med tiden deres, og vil trolig få dem til å forlate før du ser på alle bildene dine. Hvis de liker det de ser, vil de enten se rundt på nettstedet ditt, eller kontakte deg og be deg om å sende flere bilder.

3.

E-post eller ring kalenderutgiverne. Digitale bilder og onlinegallerier er to svært betydelige fremskritt for fotografer, og å kunne få sitt arbeid foran kjøpere. Mens i siste instans styrken på arbeidet ditt vil være avgjørende for om de kjøper bildene dine eller ikke, vær sikker på å ta med litt informasjon om deg selv i e-posten din. Hvis en kjøper kan gjøre en personlig forbindelse med deg, eller noe i bakgrunnen din, kan det få dem til å huske deg for fremtidige prosjekter. For å kontakte utgivere, må du først fullføre et Internett-søk etter kalenderutgivere. Fra resultatene utarbeide en kontaktliste, sørg for at du sender e-post hver enkelt til hverandre. Det vil ta litt lengre tid, men det er et bedre skritt for å bygge et forhold enn en bulk-e-post, som kan bli omdirigert av SPAM-programvare.

4.

Følg opp på din første epost. En høflig oppfølgings-epost, to til tre uker etter din første epost, er også en god ide. Hold det kort, enkelt og profesjonelt. Det vil vise utgiveren at du er forpliktet til arbeidet ditt.

Kalenderutgivere er alltid på utkikk etter nye og interessante bilder for å fylle sine produkter med. Hvis du er fotograf, profesjonell eller amatør, med en harddisk full av fantastiske bilder, kan du vurdere å kontakte en eller flere kalenderutgivere for å se om de kan være interessert i å kjøpe noe av arbeidet ditt.