Typer av sveiselektroder

 

Definisjon

Elektroder produserer strømmen som trengs for buesveising til å finne sted. De er vanligvis i form av lange stenger eller stabile ledninger, med et kontaktpunkt på spissen av stangen som brukes til å kanalisere en kraftig elektrisk strøm inn i metallet. Når spissen av elektroden nærmer seg metallet, hopper strømmen inn i metallet, og skaper den blendende buen hvorfra buesveising mottar sitt navn. Denne svingen skaper varmen som smelter metallet.

Evalueringer

Elektroder er vurdert i henhold til et system designet av American Welding Society, ved hjelp av et brev, slik E, etterfulgt av serier med fire eller fem tall. Ofte uttrykkes elektrodens diameter også i tommer før identifikasjonen, slik at hele koden ser ut som 1/16-tommers E6010. Denne elektroden har en diameter på 1/16 tommer (de minste elektrodene er vurdert) og brukes til buesveising (vist med 'E'). Nummersystemet viser hva strekkstyrken til elektroden er ved de to første tallene, mens de sistnevnte tallene viser hvilken type belegg elektroden har og hvilke strømmer den kan brukes til. Noen ganger blir andre bokstaver eller tall lagt til for å vise spesifikk informasjon.

Forbrukerelektroder

Forbrukerelektroder brenner sakte langsomt mens de brukes, og må byttes med jevne mellomrom. Disse elektrodene er kjøpt i bulk og er mye billigere enn de permanente versjonene. De anses generelt for å være enklere å bruke, men har ikke mange kommersielle bruksområder. Mens en gass kan brukes i tillegg til elektroden for å beskytte sveisene, er det ikke alltid nødvendig med forbrukselektroder på grunn av de gassene de brenner til.

Flux

Forbruket elektroder er belagt med kjemikalier kjent som flux . De fleste flussbelegg er designet for å skape en jevnere, beskyttet sveise. Når flussen brenner, produserer den en liten gassgass, som beskytter sveisene mot oksygen og andre forurensninger som kan ødelegge kjøleprosessen. Metallet til forbrukselektroden blir også brent og tilsatt sveisen for å hjelpe med stabiliteten. Det er mange forskjellige typer flussbelegg med litt forskjellige effekter å velge mellom.

Ikke-forbrukselektroder

Ikke-forbruksfrie elektroder som ikke brenner bort når de kanaliserer elektrisk strøm og varer mye lenger. Ikke-brukbare elektroder, som wolframstenger, anses vanskeligere å bruke enn forbruksversjoner, og må brukes med en skjermgass. Denne gassen kan være en av flere forbindelser og spres ut på sveisesiden for å utføre de samme beskyttelsesoppgaver som strømmen gjør i forbruksmodeller. Ikke-brukbare elektroder kan brukes med et bredere utvalg av metaller, spesielt de tyngre metaller. Det er et stort utvalg av sveiseelektroder, hver avhengig av hvilken oppgave det er ment for og hvordan det påvirker sveiseprosessen. Elektroder er laget for å håndtere en bestemt type og rekkevidde av elektrisk strøm og leveres med forskjellige belegg og i forskjellige størrelser avhengig av sveisingens krav.