Slik flytter du kroppsposisjoner for dynamiske bilder

 

1.

Plasser motivet litt utenfor midten i rammen. Altfor ofte plasserer en amatørfotograf sin modell midt i rammen og begynner å skyte. Resultatet er et middelmådig bilde uten interesse.

2.

Tilt modellens hode til den ene siden. Ved å endre linjen i hodet, oppretter du en diagonal linje, naturlig trekke betrakterens øye.

3.

Vri modellens torso vekk fra kameraet og drei hodet tilbake til ansiktet. Hold hodet vinklet bare litt av -center og få henne til å rette seg på ryggen for å lage et varslingsutseende i bildene dine.

4.

Sett på modellen når du skyter horisontalt. Ha henne len deg tilbake på armene eller legg deg ned for å fylle en horisontal ramme.

5.

Beskjør føttene ut eller plasser dem i en naturlig pose når du tar bilder i hele kroppen. Føtter som strekker seg fremover, mot kameraet, vil se større ut enn de egentlig er. Sørg for at din modell sitter sidelengs eller kryssbent for å holde føttene nær eller til og med kroppen.

Legg modellens hender i en smidig naturlig posisjon. Hendene som dingle på slutten av ubehagelige armer distraherer det tilsiktede stemningen i skuddet. På samme måte vil hendene skyve dypt inn i jeanslommene, og skape uhyggelige buler. Vær oppmerksom på modellens hender før du tar bildet.

Fotografering krever omsorg og et godt øye for komposisjon for å få de beste resultatene. Det er greit å stille opp hele familien på gjenforeningen og skyte vekk, men når du vil ha folk bilder som virkelig vil ta betrakterens oppmerksomhet, følg noen enkle teknikker for å gjøre disse ho-hum-bildene til noe spesielt.