Teknikker på skjult bildemaleri i kunst

  Det er ikke uvanlig at en person som ser på et kunstverk, lurer på kunstnerens hensikt eller å vurdere mulige betydninger bak kunstnerens valg av emne eller presentasjonsstil. Noen ganger gjemmer en kunstner bevisst bilder i et kunstverk. En artist kan bruke en av flere teknikker for å lage et maleri med skjulte bilder.

Aboriginal Dot Paintings

Ved hjelp av en teknikk som ligner punktillisme, skjulte australske aboriginal artister bilder og tegn i kunstverk ved å male med mange små prikker . For å duplisere denne teknikken begynner en samtidskunstner med enkle linjetegninger på akvarellpapir eller lerret. Hun bruker så en tippet børste for å fullføre maleriet på en slik måte at noen av bildene bare er synlige for en seer som vet å se etter dem. En klasseromlærer kan få elevene til å bruke tempera-maling og bomullspinne for å oppleve denne skjulte bildeteknikkteknikken.

Layering

Kunstnere som Bev Doolittle bruker en lagringsteknikk for å camouflere bilder i tegning eller maleri. Doolittle s tema er dyreliv, men teknikken kan brukes med ethvert emne. Kunstneren lager lag med bilder som kamuflerer de første bildene innenfor de mer synlige 'ytre' bildene.

Scratchboard Painting

Skrapelisten teknikken gir seg godt til å skape skjulte bilder i et maleri. Et skrapbord består av tre lag: basen, som kan være tungt papir eller brett, det hvite kritt eller lerunderlaget og et tynt topplag av India-blekk. graveringsverktøy for å skrape bort det svarte topplaget for å avsløre det hvite kritt eller leiret under.

Anamorfose

Anamorfose er en teknikk som har blitt brukt av kunstnere i århundrer. Hans Holbein 's' Ambassadørene, 'malt i 1533, kan vel være det mest berømte eksempelet på metamorfe kunst. Det som ser ut til å være en grå stripe i forgrunnen av dette maleriet, er sett fra den riktige vinkelen, en menneskeskalle. Istvan Oroszs omslagskunst for en 1983-utgave av Jules Verne s 'The Mysterious Island' er et nyere eksempel på anamorfisk kunst. Et sylindrisk speil plassert på toppen av dette maleriet avslører et skjult portrett av forfatteren. Kunstnere som lager metamorfe malerier oppnår ønsket effekt ved å male de skjulte bildene fra ekstreme vinkler som senere vil avsløre dem, eller ved å bruke speil når det er nødvendig for å avsløre de skjulte bildene.

Usynlig maling

Usynlig fluorescerende eller svart lysmaling kan brukes til å male skjulte bilder på toppen av et maleri eller veggmaleri. Disse malingene er klare eller hvite når de ses i dagslys eller under typisk innendørs belysning, men når de ses under svart lys, kommer deres farger frem og skaper et helt annet maleri.