Viktigheten av hydrogen

 

Hydrogen i Stjerner

Vår egen sol, så vel som billioner av andre stjerner i universet, bringer hydrogen til helium til å produsere energi. Energien er kjent på jorden som lys og varme. Men når solen går ut av hydrogen, beveger den seg på å bruke tyngre elementer, hver gang fusjonen resulterer i et nytt element hver gang. Det er sterkt antatt at organisk materiale kunne ha kommet fra en dødstjernes materie når den ble spredt i rommet. Hvis dette er sant, er mennesker bygget av stjerne støv.

Stjernefødsel

Hydrogen spiller en meget betydelig rolle i fødsel av stjerner rundt nebulae. Det er nødvendig med store brønner av hydrogen for at stjernene skal bli født. Til slutt begynner hydrogenet å varme opp og antennes på grunn av en kjedereaksjon fra atomkollisjonen. Da det ikke er gravitasjonskraft som påvirker nebulae, er det svært sannsynlig at det tar millioner av år for stjernene å bli helt formet i tomrummet. Det er imidlertid utrolig å tro at vår sønn ble født på samme måte.

Hydrogen as Fuel

Oppfinnelsen av kjøretøy som opptar hydrogenbrensel har vært fenomenal i å utvikle en ren energikilde. Hydrogen kan brukes til å drive kjøretøy og etterlate ingen spor av forurensning. Faktisk, hvis du noen gang kjører en bil som drives av hydrogen, Bare biprodukt av drivstoffkostnaden er vann. Despit Fordelene er at de fleste biler som dreves av hydrogen, ikke akselererer raskt eller når de ikke har høye hastigheter.

Vann

Du vet sikkert allerede at vann består av to hydrogenatomer og ett oksygenatom, men det du sannsynligvis ikke gjorde Å vite om vann er det voldelige skapelsen. Vann og oksygen i samme miljø skaper vann i en eksplosiv reaksjon. Atomene frigjør store mengder energi for å binde seg til et vannmolekyl. Den samme typen reaksjon brukes til å drive Atlas-raketten.

Hydrogen i Blimps

Selv om bruken av hydrogen i dirigibles ikke lenger er brukt, har det vært kjent at hydrogen er den letteste gassen som kan brukes til flyturen. Hindenburg-hendelsen fikk folk til å tro at hydrogen ikke var ideelt for dirigible fly på grunn av sin høye brennbarhet. Imidlertid var det acetat-aluminiumskinnet som førte til at Hindenburg ble oppslukt i flammer, da en elektrisk ladning gikk gjennom luftskipet. Dirigibles bruker i dag helium i stedet for hydrogen, som bare er den nest letteste gass. Likevel har helium luftskip med acetat-aluminium hud også vært kjent for å eksplodere med samme intensitet. Det er allment akseptert kunnskap at universet, ved opprettelsen, og til og med nå, hovedsakelig består av hydrogen. Denne lette gassen er så vanlig, men få mennesker vet hvor viktig det er for vårt univers og hvor mange gode bruksområder den kan ha i teknologiske applikasjoner. Lær om effekten hydrogen har i ditt daglige liv.