Atomstruktur og molekylær teori

 

Elektrons ikke kollapser på protonene

Dette er forbudt av den skylignende oppførselen som er vist av svært små partikler, i henhold til bølgenpartikkelenes dualitet og usikkerhetsprinsippet.

Protons Don 'Flyv unna hverandre

Protoner overvinne deres elektrostatiske (coulomb) repulsjon på grunn av en annen kraft enn den elektrostatiske kraften, kalt' sterk kraft ', som er 100 ganger sterkere på kort rekkevidde.

Kovalent Bond

Molekyler dannes av en kovalent binding ved deling av elektroner mellom atomer. Når elektronene sirkulerer mellom atomene, bruker de mer tid mellom atomene enn andre steder, og gir en attraktiv kraft mellom de positivt ladede kjerne.

Ionisk binding

I molekyler dannet av et ionbinding overfører en eller flere elektroner fra et atom til et annet. De gjør dette for å fylle hverandres ytre elektronskjell. De resulterende positive og negative ioner tiltrekker hverandre.

Metallisk binding

Elektroner i et metall har en tendens til å vandre som en ledig gass som forklarer den elektriske og Elektrons effektivt mister oversikt over hvilken binding de tilhører, hopper fra en binding mellom kjerner til en annen.

Van der Waals Forces

Molekyler som er permanent polar eller midlertidig polare på grunn av ekstern elektrisk Felt tiltrekker seg hverandre. Disse Van der Waals styrker mellom molekyler fører til friksjon, og forklarer lim og viskositet. Atomet er for det meste tomt, med masse konsentrert i proton- og nøytronfylte kjerner. Kvantemekanikk beskriver den rare oppførelsen på små skalaer hvor negativ er tiltrukket av positiv bare opp til et punkt, og positiv ladning støter positivt bare opp til et punkt.