Hva er noen eksempler på remskiver?

 

Faste og bevegelige remskiver

En fast remskive er festet til en stasjonær støtte, mens en bevegelig remskive er festet til lasten. Den sistnevnte typen gir noen mekanisk fordel. Den førstnevnte endrer bare retningen til spenningskraften. Faste og bevegelige remskiver utgjør ikke nødvendigvis trissystemer alene, men i kombinasjon kan de gjøre interessante og nyttige konfigurasjoner.

Blokker og takle heis

Remskiver blir spesielt interessante når faste og bevegelige remskiver kombineres til danner sammensatte remskiver. Noen ganger blir faste og bevegelige remskiver kombinert i blokker av remskiver som deler samme aksel. Den bevegelige blokken beveger seg med lasten, mens den faste blokken er festet til en understøtning.

Avstanden mellom de to blokkene forkorter samme avstand som lasten løftes. For å se dette, anta at lasten stiger en fot. Den vedlagte bevegelige blokken må stige en fot. Derfor er lengden på linjen mellom den (belastningsbundne) bevegelige og bundet) faste blokker må hver forkortes med en fot. Trekkeren må trekke ut mye mer enn den ene foten som lasten steg. Som en spak, får man en mekanisk fordel ved å legge inn en mindre kraft over en større avstand enn lasten itse Hvis erfaringer.

Rask og løs

En skive kan være enten løs eller rask, dvs. festet til akselen eller ikke. Hvis en rask skive og en løs skive er ved siden av hverandre på samme aksel (men ikke festet til hverandre), kan det ved å bytte et kontinuerlig belte frem og tilbake mellom dem, stoppe en maskin uten å slå av motoren. Med andre ord er akselen koblet til en hvilken som helst motor som kjører den løse skiven kontinuerlig. Hjulet som den raske og løse remskiven er festet til, roterer eller roterer, avhengig av om den er festet til den raske eller løse remskiven.

Differensialskive

Differensialskiven er et løft som ofte finnes i bilen mekaniker garasjer. Det er en blokk og takle takle med to remskiver i fast blokk festet til hverandre. En kjedelinje fra lasten tas opp på hver side av tohjulsblokken. Siden de er festet til hverandre, og linjen trekker dem fra begge sider, faller ikke lasten. En liten forskjell i radiusene til de to remskiver gir mekanisk fordel.

Serpentine remskive system

Bilmotorer må distribuere sin kraft til andre systemer i bilen - f.eks. generator, kompressor kompressor, luftkompressor, vannkompressor og alternator. En serpentin, kontinuerlig belte kan koble flere remskiver slik at motoren driver dem alle . En ekstra remskive kan bli kastet inn festet til en fjær for å opprettholde spenning og unngå slipping av beltet. Et slangebelt kan til og med frakobles fra kompressoren i kjøligere vær for å redusere slitasjen og spare drivstoff. Remskiver brukes til å overføre trekkraft gjennom en linje, belte eller takle. Noen gir en mekanisk fordel, noe splittet kraft til andre systemer, og noen endrer bare retningen av å trekke kraft. De tre klassene av remskive er faste, bevegelige og sammensatte. Flyttbare og sammensatte remskiver kan utøve mer kraft enn det som er innført. Sammensatte remskiver kombinerer fast og bevegelig for enorm mekanisk fordel, som sett i blokk og takle og differensialskive system.