Hvilken Constellation inneholder den store Dipper?

 

The Great Bear

The Big Dipper består av syv lyse stjerner som sammen danner det som ser ut som en gigantisk skje i himmelen. Skålen til gutten er også kroppen til Ursa Major, The Great Bear, mens håndtaket er bjørnens lange hale.

Double Star

Mye svakere stjerner vifter ut fra Big Dipper og danner bena og hodet på bjørnen, noe som gjør Ursa Major til den tredje største konstellasjonen i natthimmelen. Den andre stjernen i dipperhåndtaket, Mizar, er faktisk et dobbeltstjernesystem, som er synlig for den ivrige øyeobservatør på en klar natt som to stjerner.

Nordstjerne

Ved å følge en imaginær linje oppover gjennom de to stjernene på hva som ville være 'hellingskanten' til dipper, kommer en observatør til Polaris --- Nordstjernen --- i Ursa Minor, eller den lille bjørnen.

Arcturus

Arcturus, en veldig lys stjerne i Bootes the Herdsman, er langs veien til en imaginær linje sporet ut fra bue av håndtaket til dipper bort fra bollen .

Myte

I gresk mytologi var Ursa Major og Minor en mor og sønn som gudene forandret seg til bjørner og satt i himmelen i nærheten av hverandre. The Big Dipper er hva astronomer kaller en asterisme --- en gruppe stjerner i en konstellasjon, eller innenfor en rekke konstellasjoner, som danner et gjenkjennbart mønster. Mens mange tror at Big Dipper er sin egen konstellasjon, er det faktisk en del av Ursa Major.