Hvordan bygge en bronseskulptur

 

1.

Lag en full størrelse modell av skulpturen din med leire. Bruk oljebasert plastikk til små skulpturer og skulpturer som trenger mindre tid til å fullføre. Store modeller vil kreve vannbasert leire.

2.

Lag en form med modellen. Gips og fleksibel gel er de mer populære materialene som brukes til denne prosessen. Når det er brukt på modellen, kopierer disse materialene inntrykkene og herdes for å danne en mugg.

3.

Bruk mold for å lage en gipsmester. Gipsmesteren vil bli raffinert for å forbedre kvaliteten på skulpturen ytterligere. I tidligere dager var det å lage en gipsmester en måte å bevare den ennå ikke-produserte skulpturen inntil det var nok penger til å betale for bronsgjæringen.

4.

Kast en voks fra produksjon mold. Dette innebærer å hente væskevoks i formen og sveve den rundt til et tykt belegg av voks linjer murens vegger.

5. Fjern den hule voks, deretter 'jage' det ved å gni ut merkene der muggstykkene kom sammen. Legg til voksspruer til formen. Disse spruene hjelper direkte flyt av flytende metall og ventilasjonene vil bli tilsatt for å tillate utslipp av gasser når det er nødvendig.

Dip voksformen i flytende silika og deretter inn i stukkatur. La støpeformen tørke. Gjenta denne prosessen til det er omtrent en halv tommers av dette belegget på formen.

7. Legg på voksformen i en ovn for å herde belegget og smelte vokset. Kjøle skallet som gjenstår. Reheat den og legg den i en sandkanne.

8.

Fyll den nye støpeformen med smeltet bronse for å bygge skulpturen. La bronseen avkjøle og deretter hamre eller sandblåse skallet for å fjerne det.

9.

'Chase' bronsen for å fjerne eventuelle tegn på støping.

10.

Fullfør skulpturen din. Når du har fullført trinnene som kreves for å bygge skulpturen din, må du behandle overflaten ved å polere den og deretter bruke etsende materialer. Disse korrosive materialer vil danne en patina på overflaten som vanligvis er svart, grønn, hvit eller brun.

Tips og advarsler

  • Hvis du vil ha mer kontroll Over fargen på bronseskulpturen, bruk de korrosive kjemikaliene til den mens den fortsatt er varm.
  • Bronse brukes ofte til metallskulpturer. Det er flere prosesser som en skulptør kan bruke til å bygge en bronseskulptur, blant annet tapt voksmetoden, sandkasting og sentrifugalgjæring. Blant disse er den tapte voksmetoden, oppdaget i Kina, den eldste metoden for å bygge bronseskulpturer.