Hvordan lage landskapsfotografier

 

1.

Velg den beste tiden for å ta bildet. Tidlige morgener kaster en myk dugg glød på landet og solnedganger gir dramatiske farger og skygger til bildene dine. Ta tak i sesongmessige endringer, fallende blader og bygge stormskyer for å legge til følelser på bildene dine.

2.

Velg en orientering. Landskapsbilder må ikke være horisontale. Når du er i feltfotograferingen, prøv å snu kameraet og ta noen vertikale skudd.

3.

Bruk et stativ for de skarpeste landskapsfotografene. Hvis du bruker en teleobjektiv, er det nesten umulig å holde kameraet nok til et skarpt bilde. Se litt rundt før du plasserer stativet. Forgrunnsobjekter gir interesse for landskapsskudd. En gjerdet gjerdepost eller et tre vil forbedre bildet ditt. < /p>

4.

Koble et polariseringsfilter for å øke fargemetningen og øke kontrasten i bildet. Skyer forsvinner mot en blå himmel på et normalt fotografi, men med en polarisator står de tydelig ut .

Sett kameraet med solen i en vinkel fra den retningen du skyter. Ikke bare vil dette redusere sterk sollysblending, det vil bringe ut fargene i landskapet.

Lukk blenderåpningen til den minste innstillingen for å holde hele landskapet ditt nær og langt i skarpt fokus. Bruk lavt ISO (følsomhet) innstilling på 100 eller mindre, og velg matrisemåling slik at kameraet ditt kan balansere lyset fra alle elementene i bildet ditt.

Tips og advarsler

< li> Ta det samme landskapet på forskjellige tider av dagen og i forskjellige årstider.
  • Bruk et stativ med innebygd nivå når du tar landskapsfotografier for et panorama.
  • Noen av de mest fascinerende fotografiene er landskapene - hav av præriegress fanget på en sommerdag, eller majestetiske fjell som stiger i det fjerne. Landskapsfotografer søker å fange essensen av scenen, slik at seeren kan føle De samme følelsene hvis de så det personlig.