Sikkerhets forholdsregler for en Tungsten Carbide Coating Machine

  Tungstenkarbid høyhastighets oksygenbrensel har blitt anerkjent som en levedyktig erstatning for hardkromelektroplering. Tungstenkarbid gir hardhet som overgår det med hardkromelektroplering med minimal og kontrollert miljø- og helseeffekt. High Speed ​​Oxy-Fuel (HVOF) er en del av flammesprøyte som ofte brukes til å produsere svært slitesterke belegg som wolframkarbid. Den bruker et forbrenningskammer og en divergerende / konvergerende dyse for å varme og akselerere det pulverformede beleggmaterialet. Den kinetiske energien som produseres ved ekstreme hastigheter bidrar til å produsere belegg som er svært tette og meget godt overholdt.

Miljøhelse og sikkerhetsspørsmål og -risiko

Termiske sprøyter som HVOF er generelt trygge for både miljøet og arbeidstakere på grunn av deres uoppløselighet i vann og kontrollert natur av prosessen. Enkle og rimelige forholdsregler kan lett tas. Imidlertid er det fortsatt risiko, spesielt når du håndterer utstyret, termisk sprøytepulver og de sprøytede delene. De primære helserisikaproblemene er knyttet til direkte hudkontakt og innånding av wolframkarbidpulveret. For å unngå disse risikoen må du sørge for at pulveret håndteres på en kontrollert måte at HVOF-stråleutslippet slippes ut i en inneholdt, kontrollert og lokalisert booth hvor tilgang er begrenset til arbeidstakere og et ventilasjonsavgassystem er installert i hver termisk messe for å fjerne noe gassformet wolframkarbid som kan unnslippe det lokale sprøyteområdet.

Mulige helserisikoer

Etter en omfattende studie utført av Nasjonalt institutt for arbeidssikkerhet og helse (NIOSH) ble følgende helseproblemer notert på en signifikant , men likevel relativt liten andel arbeidstakere: irritasjon i øvre luftveier, ekstrem dyspné (kortpustethet), hoste, vekttap, allergiske reaksjoner, lungestramming, endringer i blodtrykk, søvnforstyrrelser, svimmelhet, kvalme og oppkast. Alle disse symptomene skyldes wolframkarbid eksponering. Disse symptomene ble imidlertid redusert i løpet av et år etter at arbeideren ble fjernet fra arbeidsmiljøet.

Forholdsregler

Den samme studien ga et system med anbefalinger for å beskytte arbeidstakere mot miljøhelserisiko som skyldes wolframkarbidbasert materialer. Arbeidsplassen bør stille krav til uoppløselige, oppløselige og sementerte wolframkarbidbaserte arbeidsområder. En helsevurdering bør gjøres for hver arbeidstaker. Videre skal respiratorisk utdanning og evaluering utføres, samt behandling og utdanning av utsatte arbeidere. Helse advarsler, steder og krav til arbeidsområder og containere må være merket og tydelig lagt ut. Personlig verneutstyr skal utstedes til arbeidstakere. Sanitære krav som håndvask, spisekrav, farlige og giftige avfallshåndteringsregler må implementeres.