Slik bruker du fokuslåsen på et digitalt kamera

 

1.

Se gjennom søkeren din og ramm bildet du vil ha. Vær oppmerksom på 'Thirds Rule' og komponer elementene i et behagelig arrangement.

2.

Finn et objekt i bildet du vil understreke, det kan være en person, et tre eller noe annet du betegner som temaet til bildet ditt.

3.

Mål kameraet ditt direkte på objektet du har valgt og trykk ned halvdel- vei. Dette låser fokuset på objektet, og nå kan du justere rammen uten å miste fokuset.

4.

Hold knappen nede lett, komprimer rammen til ønsket sammensetning . På dette punktet vil temaobjektet fortsatt være i skarpt fokus, så lenge du ikke tar fingeren ut av utløseren.

5.

Trykk på utløseren og ta skuddet. Sluttresultatet vil være et godt sammensatt fotografi med temaobjektet i skarpt fokus og resten av bildet er litt uskarpt.

6.

Øk uklarheten i bakgrunnen ved å åpne blenderåpningen din og følger samme fremgangsmåte. Fokuslåsen fungerer på samme måte, men dybden på feltet mellom temaobjektet og bakgrunnen vil vise større fokusforskjell.

Tips og advarsler

  • Les digitalkameraets håndbok for ytterligere funksjoner som følger med fokuslåsefunksjonen. Noen kameraer låser hvitbalansen og eksponeringen samtidig, men kan nullstilles manuelt.
  • Eksperimenter med objekter på forskjellige avstander når bruker fokuslåsen til å variere dybdeskarpheten i bildene dine.
  • Du har mestret å peke og skyte digitalkameraet ditt og du får noen gode bilder, nå er det tid til å grene ut og prøve en av de mest nyttige funksjonene på kameraet - fokuslåsen. Når det brukes riktig, er fokuslåsen lar deg kontrollere skarpheten av utvalgte objekter selv om de ikke er i midten av rammen.