Bruk til solenergi

 

Kraftverk

Solenergiplanter kan brukes til å erstatte tradisjonelle fossile brensel- og kjernekraftverk. Ved hjelp av store grupper av solcellepaneler, kalt solcellebedrifter, kan disse plantene knytte seg til eksisterende strømnettet, slik at samfunnet kan pensjonere eldre planter. Denne utskiftningen vil høste fordeler i både å minimere drivhusgasser som bidrar til global oppvarming og i frihet fra svingende kostnader for fossilt brensel og tilgjengelighet.

Industriell

Industri har benyttet seg av solenergi i mange år for applikasjoner som ikke krever omfattende strøm og som ligger eksternt. Noen eksempler er repeaterstasjoner for TV og radio, mikrobølgeovn og radiotelefoner. Den brukes også til transportsignaler som navigasjonsboer, fyrtårn og flyvarsellys. En annen bruk er for overvåkingssystemer på rørledninger, broer og andre konstruksjoner. Solenergiens bruk er gunstig i disse tilfellene på grunn av pålitelighet og lave vedlikeholdskrav.

Residential

Solenergi er et attraktivt alternativ for mange boliger. Hjemmeoppvarming kan oppnås både gjennom passiv soldesignteknikk og aktive solvarmeanlegg. Et hjems elektriske behov kan genereres fra solpaneler på taket. Dette kan gi belysning og vannoppvarming uavhengig av tilkobling til elnettet. Frittstående solkraftproduksjon kan være nyttig for bassengoppvarming og utendørsbelysning. I enkelte lokalsamfunn vil lokale forsyningsvirksomheter kjøpe overskytende kraft generert av villaeieren til bruk av andre kunder.

Forbrukerprodukter

Et stort utvalg av forbrukerprodukter kan dra nytte av solenergi. Mange kalkulatorer er solenergi drevne, negerer behovet for batterier og deres etterfølgende avhending. Solpaneler utstyrt ryggsekker og håndvesker blir tilgjengelige og kan brukes til å lade mobiltelefoner, iPods og andre bærbare elektroniske enheter. Oppladbare batterier kan bruke solfangere i stedet for tradisjonelle elektriske ladekilder. Solar takkasser for elektriske golfbiler er tilgjengelige som utnytter tiden i solen til å skape nesten selvdrevne kjøretøyer.

Kjøretøy

Solenergi kan brukes i kjøretøy på flere måter. Soldrevne biler er en mulighet, selv om mer forskning må gjøres for å fullføre en bil med sollys. Elektriske biler kan ha nytte av lading fra solceller. Noen applikasjoner, som for eksempel klimaanlegg, kan oppnås med solceller som ligger på kjøretøyets tak, og disse systemene begynner å bli tatt i bruk i dag.

Energi Uavhengighet

En av de mest attraktive fordelene ved bruk av solenergi i enhver applikasjon er uavhengigheten den gir fra tradisjonelle drivstoffkilder og fra nødvendigheten av å knytte seg til et eksisterende strømnettet. Dette kan høste fordeler for bolig-, industri og kommersiell bruk over hele verden. Bygninger av alle slag kan installere ulike typer sol paneler på tak og vegger for å dra nytte av denne nesten fri og uuttømmelige energikilden. Solenergi har mange bruksområder i både små og store applikasjoner. Forbedringer i solcelleteknologi fortsetter å redusere installasjonskostnadene, noe som er en av de viktigste faktorene som begrenser solenergiens nåværende bruk. Solenergi lover å være et rent alternativ til samfunnets fremtidige energibehov.