Hvordan velge en blyant for skissering og tegning av linjer

 

1.

Kjøp skisseblyanter som er laget av grafitt. Disse vil få tallene trykt på blyanten selv, noe som indikerer om det er mykt eller hardt. En 2B-utskrift på en grafittrykkblokk vil fortelle deg at den er en middels myk eller en jevn linje.

2.

Se etter grafittegnings blyanter med 6B eller 8B hvis du er planlegger å skygge på skisse og trenger en mørkere, men likevel veldig myk blyant. Disse typer blyanter vil blande seg godt for deg.

3.

Bruk grafittpennene med en H på dem hvis du ikke trenger å blande. Dette er en hard blyant og vil ikke fungere bra for å blande, men kan være akkurat det du trenger for en linjetegning.

4. Dra ut skisser eller blyant tegninger med fargede blyanter , for eksempel Prismacolors, hvis du vil legge til farge på skissene. Disse er flotte tegninger og skisseblyanter som er tilgjengelige i de fleste kunstleveranser.

5.

Beskytt skissene og strektegningene ved å bruke riktig viskelær når det trengs. Ikke bruk en vanlig blyantgummi, da det vil skade tegningen eller skissepapiret. I stedet bruker du en viskelær laget spesielt for grafittpennene og andre tegneblyanter, en meadgummi viskelær. Det ser ganske strøkt ut og gummy, men det er flott for skisse og linjetegninger, siden det ikke etterlater noen merker eller rester.

Det er en verden med forskjell på blyanten som brukes til skisse og en blyant som brukes til skriving. Det er veldig viktig å velge riktig blyant for skisse- og linjetegninger, slik at arbeidet ditt utfordrer det arbeidet du har satt inn i. Bruk noen av forslagene som følger for å hjelpe deg med å velge riktig blyant for skisse- og linjetegninger.