Slik kontrollerer du Opacity og Brightness når du arbeider med akryl

 

Kontroller Opacity

1. Bruk et fortykningsmiddel, for eksempel gesso, eller en teksturpasta for å få et tykt utseende med akrylmaling. Jo mer gesso du legger til, desto tykkere blir malingen, noe som gir den mer opasitet.

2.

Kjøp tungt ugjennomsiktige farger. Enkelte maling er mer ugjennomsiktig enn andre, selv om dette varierer fra merke til merke og farge til farge. Spør produsenten din for mer informasjon.

3.

Påfør mer maling på det ugjennomsiktige området. Hvis du legger til hvit eller annen ugjennomsiktig farge til en gjennomsiktig farge, blir det mer solid.

4.

Bland malingen med et tynningsmiddel for å gjøre fargen gjennomskinnelig.

Kontrollere lysstyrke

1.

Bruk maling av kunstnerskvalitet. Studentmaling er billigere, men de dyrere malene vil ha mer pigment i dem, noe som resulterer i lysere farger.

Lag dine lakkfarger. Hvis du prøver å ha en spesielt sterk farge, må du prøve å male over den plassen med samme farge et par ganger.

3.

Hold malingen ufortynnet. Jo mer du fortynner Akrylmaling, desto mindre lyser pigmentet.

Tips og advarsler

  • Vær forsiktig når du legger vann til å fortynne akrylmaling. og kan gjøre fargene dine overskyet.
  • Lære å kontrollere opasitet og tykkelse når du arbeider med akrylmaling, kan ta litt eksperimentering og tid. Men når du lærer teknikkene, finner du at du kan bruke akrylmaling til å skildre teksturer som tre, gasbind og metall.