Slik lærer du digitalkamera grunnleggende

 

1.

Bestem oppløsningen til kameraet ditt. Digitale bilder bruker piksler for å lagre dataene sine. Jo flere piksler, desto klarere blir bildet ditt, og jo større vil du kunne forstørre bildet senere. Digitalkameraer, solgt av megapiksler, som betyr 'en million piksler', tilbyr ulike oppløsninger. Som megapikslene øker, gjør prisen.

2.

Eksperimenter med ISO (følsomhet) -knappen. Kameraet leveres med en ISO-knapp som justerer fin detalj og kvalitet i bildet ditt. En lav ISO på 50 er bra for portretter i sterkt lys og en ISO på 400 vil stoppe handlingen i sportsbilder. De fleste digitale kameraer har en automatisk ISO-funksjon som automatisk justerer seg til lyset som kommer inn i objektivet.

3.

Juster lukkerhastigheten for å tillate mer eller mindre lys inn i det innrammede bildet når du trykk utløserknappen. Langsom lukkerhastighet er god for stillbilder, og raske lukkerhastigheter er nyttige når motivet beveger seg.

4.

Roter blenderåpningen for å øke eller begrense åpningen i lukkeren din lar lys komme gjennom. Blenderåpningen virker som en øyepike som smalner når sterkt lys rammer det. Ved å justere blenderåpningen kan du øke eller redusere dybdeskarpheten, sløre bakgrunnen til bildet eller gjøre det skarpt.

5.

Se på modusvalgsalternativene dine. Selv om du har et billig poeng-og-skyt digitalkamera, kom det sannsynligvis med et alternativ for å ta portretter, landskap eller nærbilder. Du kan bare dreie bryteren til ønsket innstilling og begynne å skyte.

Tips og advarsler

  • Det finnes to typer digitalkameraer, pek og skyte og Digital Single Lens Reflex (DSLR). Sistnevnte brukes av profesjonelle og seriøse hobbyister og tilbyr høyere oppløsning og manuelle justeringsfunksjoner.
  • Digitalkameraer er overalt i vesker, ryggsekker, mobiltelefoner og til og med på nøkkelkjeder. Allsidigheten til digitalkameraet, med evnen til å lagre bilder på flash-kort, kombinert med brukervennlig prising, blir raskt en stift i hvert hjem. Hvis du kjøper et digitalkamera for første gang, er det noen tips for å få mest mulig ut av bildene dine.