Slik bygger du en kulepotte

 

1.

Rull ut en spiral fra et leire. Dette kan gjøres ved å rulle en liten klump leire mellom hendene og en jevn overflate til den er så tykk som en blyant. Spre hender og bruk jevnt trykk for konsistente resultater.

2. < / p>

Konstruer en base ved å coil et stykke rundt seg selv til det er en sirkel.

3.

Legg til flere spoler i basen for å bygge spolepotten. Stablere spolene rundt kanten av basen, en på toppen av en annen, til du er fornøyd med pottenes høyde.

4.

Glatt innsiden av potten med din fingrene slik at du tvinge spolene til å støpe sammen. Gni spolene inn i hverandre til du har en jevn overflate.

5.

Nivå toppen ved forsiktig å vri stykket over og tapp det lett. Sørg for at du gjør dette på en flat overflate.

6. Tørk brikken sakte før du skyter, glasser eller maler den. Hvis potten er nødt til å tørke raskt kan flekkene mellom spolene knekke.

Tips og advarsler

  • Når du utjevner innsiden av din spiralpotte, hold den forsiktig på utsiden med en hånd for å hindre at den krøller seg.
  • Å bygge en spiralpotte er den enkleste form for keramikk og en av de beste måtene å begynne å lære om keramikk. Selv om det er mange forskjellige måter å bygge en spiralpotte, er det noen grunnleggende trinn som du bør følge for de beste resultatene.